Lyons John Textor PSG'yi kovboy şapkası görünümü ile kışkırtır

Temel

Global Mod
Global Mod
“Binemem bile”

Bosse Bir Anlaşmazlıkta: Kulüp Sahipleri Kovboy Şapkasıyla Kışa Çıktı

24.02.2025 – 9:38Okuma Süresi: 2 dakika.

John Textor: Haziran 2022'de Lyon'u devraldı.

Resmi büyütmek

John Textor: Haziran 2022'de Lyon'u devraldı. (Kaynak: Image/FEP)

Paris'e karşı düello Lyon sadece patlayıcı değildi. John Textor, Kovboy şapkasıyla PSG Başkanı ile gerginlikleri ısıtmaya devam etti.

Geçen Pazar Olympique Lyon ve Paris Saint-Germain arasındaki düello, çimlerde olup bitenlerin çok ötesine geçti. Çünkü Paris'in 3-2 kazandığı rekabetçi maç, Lyon sahibi John Textor ve PSG Başkanı Nasser Al-Khelaïfi arasında bir sahne verdi.

Textor özellikle bu oyun için temizlik yapıyordu, Lyon'daki Groupama Stadyumu'nun çimlerinde bir kovboy şapkası vardı. Şapkasını taç üzerine almaya devam etti, kendini seyircilere ve fotoğrafçılara sundu ve sonra X'in Platformunda bir videonun nasıl gösterildiğini ellerini çırptı. Ve neden? Textor, El-Khelaïfi daha önce ona “kovboy” olarak bahsettikten sonra kendisine şaka yaptı.

“Kovboy şapkası giyiyordum çünkü kendime çok güveniyordum, ama şu anda bir kovboy gibi hissetmiyorum,” dedi Textor Paris'e karşı maçtan sonra. “O bilmiyordum (al-khelaïfi, Not d. Kırmızı.) Bana kovboy dedim, binemem bile. Sadece eğlenceli buldum. “

Sonra Textor Al-Khelaïfi'ye karşı tekrar ateş etti: “Nasser'e karşı kişisel bir şeyim yok. Sadece tüm kulüplerin Avrupa yasalarına uymasını istiyorum. Fransa'daki bir ekibin arka arkaya 20 kez kazanması kabul edilemez.” Textor daha önce Fransız Ligue 1'deki performans farkına atıfta bulundu.

PSG şu anda masaya 13 puanlık bir kurşunla liderlik ediyor, altıncı sıradaki Lyon'a olan mesafe 23 puan bile. Textor'a göre, Fransız plak şampiyonu ligdeki diğer kulüplere kıyasla aşırı avantajlara sahiptir. Textor, “Herkes bana Fransa'ya geldiğimde kurallara saygı duymam gerektiğini söyledi ve diğer herkesin aynısını bekliyorum.”

İki kulüp patronu arasındaki anlaşmazlık birkaç hafta önce yaratıldı. Ocak ayının başlarında, Lyon'un sahibi Fransız lig şefi Vincent Labrune ve PSG Başkanı Al-Khelaïfi'ye karşı duyurdu. RMC Sport ile yapılan bir röportajda, TV haklarına geldiğinde yaz aylarında Ligue-1 kulüplerinin toplantısı olduğunu bildirdi. “O (Labrune, Not d. Kırmızı.) ağzı pek açmadı. Nasser orada oturdu ve oturumu yönetti. Ligimizin başkanı orada sadece bir kucak köpeği gibi oturdu ve hiçbir şey söylemedi, “dedi Textor.

TV istasyonuna da sahip olan Al-Khelaïfi, medya şirketinin sözleşmeye verildiği gerçeğine itti. Alternatif fikirler küçük şeylerle konuştu, “korkutucu” insanlar ve “taciz”.

Bir PSG sözcüsü röportajdan birkaç gün sonra ateş etti. “Büyük ve zarafet satın alamaman utanç verici, çünkü bu Bay Textor'u saçma olmasını kurtaracaktı,” dedi bir açıklamada. Lig Derneği, Başkan Labrune hakkındaki yorumlar göz önüne alındığında kendilerini “şaşırttı”. Her şeyden önce, çünkü Labrune ve Textor röportajdan kısa bir süre önce “sıcak bir borsa” sahipti.