Lionel Messi'nin kariyerinin sonu yaklaşıyor. ABD'de bitirmek istiyor.
Dünya futbol yıldızı Lionel Messi kariyerinin sonuna yaklaşıyor. 36 yaşındaki futbolcu, Inter Miami'deki döneminin sona ereceğini duyurdu. Sözleşmesi 2025'e kadar devam ediyor. Messi, ABD'li yayın kuruluşu ESPN'e Inter Miami'nin son kulübü olacağını söyledi.
Olağanüstü oyuncu, 20 yıl boyunca Barselona ve PSG gibi kulüplerde forma giydikten sonra 2023 yılında ABD'ye taşındı. Sekiz kez Ballon d'Or ödülüne layık görüldü. Miami'ye gitmesi kulüp için değerliydi: Şu ana kadar 14 gol attı, İspanya'da geçirdiği süre boyunca Barselona'da toplam 672 gol attı.
ESPN'e verdiği röportajda Messi, 2022 Katar Dünya Kupası'nı kazanmanın kendisine kariyerine dair yeni bir bakış açısı kazandırdığını söyledi. “Bunu hayatım boyunca yaptım, top oynamayı seviyorum. Antrenmanlardan, günlük hayattan ve oyunlardan keyif alıyorum. Evet, biteceğine dair bir miktar korku var. Her zaman orada. Avrupa'dan ayrılmak zor bir adımdı. ve buraya gel. [nach Miami] gelecek” dedi. Fazla zamanının kalmadığının farkında.
Messi, 20 Haziran'da ABD'de başlayıp 14 Temmuz'da sona erecek olan Copa América'da Arjantin adına oynamaya kararlı. Avrupa Şampiyonası'nın Dünya Kupası'ndan daha zor olduğunu söyleyen Kylian Mbappé'nin yorumlarına da yanıt verdi. “Elbette Avrupa Şampiyonası çok önemli ve en iyi takımlara sahip, ancak üç kez şampiyon olan Arjantin'i, beş kez şampiyon olan Brezilya'yı ve iki kez şampiyon olan Uruguay'ı görmezden geliyor.”
Messi, ESPN'e yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası'nın en zor turnuva olduğunu söyleyebilecek çok sayıda oyuncunun eksik olduğunu söyledi.
Messi yakın zamanda bir süredir sakatlanmıştı ancak geçen hafta Ekvador'a karşı oynanan Copa hazırlık maçında sahaya geri dönmüştü. Güney Amerika şampiyonasının ilk maçında Arjantin, Kanada ile karşılaşacak.