LGS lise nakilleri ne vakit, nakil başvurusu nasıl yapılır? İşte lise yerleştirme ve nakil tarihleri

Hasan

New member
Lise hayatına adım atacak öğrenciler için tercih maratonu başladı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) imtihanından aldıkları puanlara göre lise tercihi yapan adaylardan yerleşemeyen yahut yerleşmesine rağmen fikrini değiştirenler için okul nakil süreci yapılacak. Ulusal Eğitim Bakanlığı‘nın (MEB) deklare ettiğı LGS yerleştirme takvimine bakılırsa lise nakil tarihleri de muhakkak oldu.

2021 LİSE NAKİL MÜRACAAT TARİHLERİ NE VAKİT?

Yerleştirmeye Temel 1. Nakil Tercih Müracaatları 26-30 Temmuz 2021 tarihleri içinde alınacak. Birinci devir nakil sonuçları ise 2 Ağustos 2021 günü açıklanacak.

Bu yıl nakil süreçleri iki devir halinde yapılacak. Yerleştirmeye Temel 2. Nakil Tercih Müracaatları da 2-6 Ağustos 2021 tarihleri içinde yapılacak. Bu müracaatların sonuçları da 9 Ağustos 2021’de açıklanacak.

LGS NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

MEB tarafınca yapılan açıklamaya nazaran, 1. nakil müracaat süreçleri, tercih sonuçlarının açıklanmasının çabucak akabinde başladı. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafınca eokul.meb.gov.tr internet adresinden yahut rastgele bir ortaokul yahut imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek.

NAKİL TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının akabinde bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, tercihleri MEB tarafınca açıklanan tarihlerin içerisinde yapacak.

Tercihler, öğrenci ve velisi tarafınca eokul.meb.gov.tr internet adresinden yahut rastgele bir ortaokul yahut imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Tercih süreçleri, Bakanlığın www.meb.gov.tr yahut eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine nazaran yapılacak.

1. NAKİLLER NE VAKİT YAPILACAK?

Yerleştirmeye Temel 1. Nakil Tercih Müracaatlarının Alınması: 26-30 Temmuz 2021

Yerleştirmeye Temel 1. Nakil sonuçlarının İlanı: 02 Ağustos 2021

2. NAKİLLER NE VAKİT YAPILACAK?

Yerleştirmeye Temel 2. Nakil Tercih Müracaatlarının Alınması: 02-06 Ağustos 2021

Yerleştirmeye Temel 2. Nakil sonuçlarının İlanı: 09 Ağustos 2021

MEB LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

30-16 Temmuz 2021 / Özel Ortaöğretim Kurumlarının Kayıt Süreçleri ile Yetenek Sınavıyla öğrenci alan okulların kayıtlarının tamamlanması

5-16 Temmuz 2021 / Yerleştirme Süreçleri İçin Tercihlerin Alınması

26 Temmuz 2021 / Yerleştirme sonuçlarının ve Boş Kontenjanların İlan Edilmesi

26-30 Temmuz 2021 / Yerleştirmeye Temel 1. Nakil Tercih Müracaatlarının Alınması

2 Ağustos 2021 / Yerleştirmeye Temel 1. Nakil sonuçlarının İlanı

2-06 Ağustos 2021 / Yerleştirmeye Temel 2. Nakil Tercih Müracaatlarının Alınması

9 Ağustos 2021 / Yerleştirmeye Temel 2. Nakil sonuçlarının İlanı

9-13 Ağustos 2021 / Boş kalan kontenjanlara, hiç bir yere yerleşemeyen
öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Kurullarınca Yerleştirme Müracaatlarının Alınması

20 Ağustos 2021 / İl-İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komiteleri Yerleştirmelerinin Tamamlanması

23-27 Ağustos 2021 / Yatılılık Müracaatlarının Okul ve Kurumlarca Alınması

31 Ağustos 2021 / Yatılılık Yerleştirme sonuçlarının İlanı ve e-Pansiyon
Üzerinden Kayıtların Sisteme İşlenmesi

6 Eylül 2021 / 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılışı

E-OKUL GİRİŞ SAYFASI