Leipzig engellenen liderlikle mücadele ediyor: “yanlış karar”

Temel

Global Mod
Global Mod

Başlama vuruşunun üzerinden iki dakika geçmeden Benjamin Sesko, Real Madrid karşısında skoru 1-0 yaptı ancak ofsayt nedeniyle gol sayılmadı. RB Leipzig'deki sorumlular farklı tepki veriyor.

Sportif direktör Rouven Schröder'in büyük anlayışsızlığına. 48 yaşındaki oyuncu, “Gol alamayarak neyi yanlış yaptık bilmiyorum, bu kötü bir karardı. 1-0 olsaydı tamamen farklı bir maç olurdu” diye şikayet etti.

İrfan Peljto liderliğindeki Bosna-Hersekli hakem ekibi ofsayt kararı verdi ve Hollandalı video hakemi Pol van Boekel tarafından düzeltilmedi. Sesko topa kafa vuruşunda ofsayt değildi ve kaleci Andrij Lunin'in arkasındaki Benjamin Henrichs olaya karışmadı. Antrenör Marco Rose, Salı akşamı alınan 1-0'lık mağlubiyetin ardından şunları söyledi: “Neyin çalındığı hakkında hiçbir fikrim yok, ofsayt değildi, faul değildi.”

Rose ekibini övdü

47 yaşındaki oyuncu hâlâ “bundan bir hakem hikayesi çıkarmak istemedi.” Onun için daha önemli olan içgörüdür. “Baktığında hatasını kabul ediyor. Eğer yaparsa, o zaman benim de sorunum yok. Ben de hata yapıyorum, bazen günde iki ya da üç kez. Önemli olan sizin buna sahip çıkmanız.”

Bunun yerine Rose, takımının güçlü performansını ve Brahim Díaz'ın Real adına “rüya golünü” övdü. RB antrenörü, “Bunu harika yapıyor, böyle bir golü kabul etmelisiniz” dedi ve 6 Mart'ta Santiago Bernabéu Stadyumu'ndaki rövanş maçında da benzer şekilde cesur bir performans sergileyeceğini duyurdu. “Takım olarak gelişimde bir sonraki adımı atmak için oraya gidiyoruz. Kesinlikle kendimizi göstermek ve mümkün olan en iyi, en zor rakip olmak istiyoruz.”

Real koçu Carlo Ancelotti de hiçbir şeyin kesin bir başarı olmasını beklemiyor. “İkinci maçta dikkatli olmalıyız. RB Leipzig, acı çekmeniz gereken bir takım. Artık küçük bir avantajımız var ve o zaman stadyumumuza güvenebiliriz.”