Leipzig antrenörü Marco Rose ağlayan yan hakemi rahatlattı

Temel

Global Mod
Global Mod
Maç sonrası duygusal sahne

Leipzig antrenörü Rose ağlayan yan hakemi rahatlattı

12/11/2024 – 08:17Okuma süresi: 2 dakika

Marco Rose (solda) ve yan hakem: Leipzig'in antrenörü, kendi yenilgisine rağmen çok dikkatliydi.

Resmi büyüt

Marco Rose (solda) ve yan hakem: Leipzig'in antrenörü, kendi yenilgisine rağmen çok dikkatliydi. (Kaynak: IMAGO/Ulrik Pedersen/imago-images-bilder)

Leipzig, Premier Lig'de üst üste altıncı maçını da kaybetti. Ancak maçın ardından teknik direktör Marco Rose harika bir performans sergiledi ve sadece takımını düşünmedi.

O ve ekibi Salı akşamı Aston Villa'ya karşı 2-3'lük acı bir yenilgiyi kabul etmek zorunda kaldı. Ancak takımının Şampiyonlar Ligi'nden ayrılmasının üzüntüsünü yaşadığı o anda, Leipzig antrenörü Marco Rose gerçek gücünü gösterdi ve çok dikkatliydi.

Neden? Rose, yenilginin ardından hakemlerin yanına koştuğunda yardımcı hakem Alessandro Giallatini'nin gözlerinde yaşlar olduğunu fark etti. Rose uzun süre tereddüt etmedi, yan hakemle konuştu ve sonra ona sarıldı. DAZN'daki yayında Rose'un nasıl acele etmediğini ve hakemi nasıl dinlediğini görebiliyordunuz.

Saksonların antrenörü daha sonra şöyle açıkladı: “Ona neler olduğunu sordum. Bugün son maçını oynadığını söyledi.” Rose bunu şaşkınlıkla kabul etti. 49 yaşındaki oyuncuya veda hediyesi olarak soyunma odasında forma hediye etti.

Rose ayrıca şunları söyledi: “Onu tebrik ettim ve artık biraz daha zamanı olduğunu ve ailesine bakabilmesi için bu zamanı verimli bir şekilde kullanması gerektiğini söyledim. Çok duygulandı.”

Koç, “Umarım üzgün değildi, hayatında gördükleri ve hakem olarak başardıklarından dolayı mutluydu” diye devam etti. Şu anda spor açısından Saksonlar için işler pek iyi gitmese de, Rose ile yan hakem arasında güzel bir an yaşandı.

Şampiyonlar Ligi'nde Aston Villa'ya karşı alınan 2-3'lük yenilgi üst üste altıncı yenilgi oldu. Rose'un takımı tek bir maç bile kazanamadı. Leipzig Bundesliga'da dördüncü sırada yer alıyor. Son olarak Kiel'e karşı art arda dört başarısız maçın ardından galibiyet (2-0) elde edildi. Ancak Leipzig'in bu yıl yine de Frankfurt ve Bayern'e karşı oynaması gerekiyor.