Küresel ticaretin geleceği tasarım ve inovasyonla şekillenecek

Beykozlu

New member
İstanbul Hazır giysi ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafınca bu yıl 30’uncusu düzenlenen KOZA Genç Moda Dizayncıları Yarışması’nın finalinde konuşan Gültepe, hazır giysinin Türkiye’de dizayna yatırım yapan birinci bölümlerden biri olduğunu hatırlattı. hem de İHKİB Başkanlığını da yürüten Gültepe, şunları söylemiş oldu:

“30 yıl evvel tahminen bir hayalin peşinde koşuyor üzereydik. Lakin biz hiç bir vakit inancımızı, gençlere olan itimadımızı kaybetmedik. Sabırla, ısrarla, özveriyle ve her kezinde büyük bir heyecanla yarışımızı yaptık. 1992’de çıktığımız bu seyahatte büyük aralık kat ettik. Gençlerimizin yaratıcı fikirlerine inancımızın ne kadar isabetli olduğunu gördük. Moda sanayimizin en başarılı tasarımcılarının neredeyse tamamı KOZA’dan çıktı. KOZA öbür dallar için de ilham kaynağı oldu. Bugün birfazlaca birliğimiz tasarım müsabakası düzenliyor. Ticaret Bakanlığımızın da desteklediği bu yarışlar yardımıyla genç yetenekler sanayiyle buluşuyor.”

12-13 ARALIK’TAKİ TÜRKİYE İNOVASYON HAFTASI’NA TÜM GENÇLERİMİZİ BEKLİYORUM

Mustafa Gültepe, katma pahalı üretim ve ihracat için en az tasarım kadar inovasyonun da kaldıraç tesirinden yararlanmak durumunda olduklarının altını çizdi. Küresel ticaretin geleceğini tasarım ve inovasyonon şekillendireceğini vurgulayan Gültepe, “TİM olarak, inovasyonda da farkındalığı artıracak projelere imza atıyoruz. Alanında Türkiye’nin en kapsamlı aktifliği olan İnovasyon Haftası’nda ülkemizden ve dünyadan başarılı örneklerle gençlerimizi buluşturuyoruz. Haliç Kongre Merkezi’nde

12-13 Aralık tarihlerinde dokuzuncusunu düzenleyeceğimiz Türkiye İnovasyon Haftası’nda 45 yerli ve yabancı konuşmacı bilgi ve tecrübelerini aktaracaklar. İştirakin fiyatsız olduğu etkinliğimizi bilhassa gençlerimizin kesinlikle takip etmelerini öneriyorum” diye konuştu.

KOZA Genç Moda Dizayncıları Yarışması’nda koleksiyonları sergilenen 10 finalist içinden birinciliği Maide Özer Kazandı. İHKİB İdare Şurası Üyesi ve Etkinlikler Komitesi Lideri Nejdet Ayaydın başkanlığındaki heyet tarafınca yapılan değerlendirmede Şakir Buldan ikinci, Melis Küçükyılmaz ise üçüncü oldu. Yarışın birincisine 100 bin, ikinciye 75 bin, üçüncüye ise 50 bin TL para mükafatı verildi.