Boris Becker sadece tenisi sevmiyor. Ayrıca futbol. Onun için biri en iyi Alman'dır. Bir diğeri başarısız oldu.
Becker, “Alman futbolunda böyle bir büyüklüğe ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Benim için şu anda en iyi Alman futbolcu. Sadece Real Madrid'in yıllardır en önemli orta saha stratejisti olması nedeniyle değil, aynı zamanda uluslararası açıdan da” dedi. Sky'da “Triple – Schüttflix futbol konuşması” (Perşembe) yayını.
Eski dünya şampiyonu Kroos'un (34) istifasından üç yıl sonra yeni takım ve yeni milli teknik direktör Julian Nagelsmann ile nasıl başa çıkacağını zaman gösterecek. Becker (56), “Ama ne yaptığını tam olarak bildiğini düşünüyorum” dedi.
Bu arada, FC Bayern Münih'in milli oyuncusu Joshua Kimmich (29), eski Wimbledon galibiyle pek iyi anlaşamadı. Becker, “Altı kişilik bir oyuncu olarak Bayern'de ve milli takımda başarısız oldu. Kimmich'in de bunu düşünmesi gerekiyor, kulüp de öyle” dedi.
Becker, Kimmich'in yakın zamanda eleştirilen performansında teknik direktör Thomas Tuchel'in de rol oynayıp oynamadığını açık bıraktı. Ancak onun için Tuchel, Alman rekor şampiyonları açısından bir “yanlış anlaşılma”ydı. Becker, Tuchel'in “hiçbir şeye tek başına karar veremeyeceği bir noktaya geldiğini” söyledi. Başaramayacağı bir şey istiyordu ve Bayern onda kendisinin olmadığı bir şey gördü, dedi Becker.