Kimmich, Barça'ya karşı hakem hatalarını eleştirdi: “Daha çok faul gibi”

Temel

Global Mod
Global Mod

FC Bayern açıkça FC Barcelona karşısında kontrolün altına girdi. Katalanların ikinci golü heyecan yarattı. Bir Bayern yıldızı eleştirilerini dile getirdi.

FC Barcelona'daki net yenilgi sürpriz oldu: FC Bayern, çarşamba akşamı eski milli teknik direktör Hansi Flick'in takımına 4-1 yenildi. Münih için bir fiyasko ve bu sezonki üçüncü Şampiyonlar Ligi maçındaki ikinci yenilgi.

Maçın 36. dakikasında heyecan vardı: Robert Lewandowski, FC Barcelona'yı 2-1 öne geçirmişti. Ancak daha önce yaşanan bir sahne sinirleri kızıştırdı. Hücum üçüncüsünde yüksek bir topla Bayern'den Min-jae Kim kafa kafaya yükseldi ancak Barcelona'nın profesyonel oyuncusu Fermin tarafından itildi. Güney Koreli oyuncu bu nedenle topa doğru vuramadı. Fermin topu alıp Lewandowski'ye pas vermeyi başardı. İsabet aynı zamanda video kanıtları kullanılarak yapılan bir kontrole de dayandı.

Maçtan sonra DAZN yayın hizmeti Joshua Kimmich'e sahneyle ilgili sorular sordu. Alman milli oyuncu pek kızgın görünmese de olayın yorumlanmasına yönelik açık eleştirilerini dile getirdi.

Kimmich, “Kolun üzerinde olduğunu görebiliyorsunuz. Sorun şu ki, zıpladığınızda çok fazla gerilime sahip olmuyorsunuz ve hafif bir itme, topu çok iyi yakalayamamanız için yeterli oluyor,” diye açıkladı Kimmich ve topu kenara itti Hakemin faul çalmama kararı: “Diyorum ki, eğer maçta öyle bir düdük çalarsa, bunu geri almanın imkanı yok.” Orta saha oyuncusu da şunu açıkça ifade etti: “Benim için bu daha çok bir faul.” Ona göre gol verilmemeliydi.

Ancak Kimmich, sahneyi ağır yenilgiye bahane olarak kullanmak istemedi. Sonuçta Barcelona'ya karşı alınan yenilgi çok açıktı. Bayern'in yıldızı sonucu biraz fazla yüksek buldu. Kimmich, “Maçın 4-1 olduğunu düşünmüyorum” dedi ancak daha sonra şunu itiraf etti: “Ama yine de hak edilmiş bir yenilgiydi.”

İki yenilgiye rağmen Şampiyonlar Ligi'ndeki sonraki görevlerini rahat bir şekilde sabırsızlıkla bekliyor. Bayern evinde Benfica ve Paris Saint-Germain ile karşılaşacak. Kimmich zorlu rakipler hakkında: “Endişeli değilim.” Öncelikle Alman rekor şampiyonlarının gündeminde zaten Bundesliga var. Pazar günü Bochum'a gidiyoruz.