Kendi kalesine atılan gol ve 5-1 yenilgi: Hummels için talihsiz bir başlangıç

Temel

Global Mod
Global Mod

Mats Hummels'in AS Roma'daki ilk maçına çıkması için uzun süre beklemesi gerekiyor. Sonra prömiyeri tamamen ters gidiyor.

Eski dünya şampiyonu Mats Hummels, Serie A'da AS Roma adına talihsiz bir başlangıç yaptı. 35 yaşındaki defans oyuncusu, kulübüyle Pazar günü AC Florence'ta oynanan İtalya futbol şampiyonasında 1:5 (1:3) mağlup oldu ve ayrıca gol attı kendi kalesine bir gol. Hummels, Roma formasıyla ilk maçında 67. dakikada Paulo Dybala'nın yerine oyuna girdi. Sadece dört dakika sonra, yanlışlıkla Florentine Christian Kouamé'nin kafa vuruşunu kendi kalesine göndererek final skorunu elde etti.

2014 dünya şampiyonu ve Bayern Münih ile Borussia Dortmund'un eski savunma şefi, Eylül ayının başında İtalya birinci lig kulübüne transfer oldu. Ancak 35 yaşındaki oyuncu, 9. maç gününe kadar orada rekabetçi bir maç oynamamıştı.

Antrenör Ivan Juric geçtiğimiz günlerde Hummels'ın İtalya'ya taşınmasından bu yana bir dakika bile oynamasına izin vermeme kararını savundu. Hırvat, “Kimin daha iyi bir ruh halinde olduğuna bakıp sonra karar vereceğim” dedi. “Yaşa ya da özgeçmişe dikkat etmiyorum. Sadece bana kimin daha fazla güven verdiğine bakıyorum.” Juric, teknik direktörlük pozisyonunu İtalyan Daniele De Rossi'den geçen ay – Hummel'in Roma'ya gelişinden birkaç gün sonra – devraldı.

Florence, Roma karşısında 90 dakika forma giyen milli oyuncu Robin Gosens ile sıralamada dördüncü sıraya yükselirken, Hummels ve kulübü orta sahada on birinci sırada kaldı.