Kayıt oyunu: 57.000 kadın derbisini görmek istiyor

Temel

Global Mod
Global Mod
DFB fincan kadın

Kayıt oyunu: 57.000 kadın derbisini görmek istiyor

21 Mart 2025 – 11:59 tarihinde güncellendiOkuma Süresi: 3 dk.

Volksparkstadion'daki Hamburger SV'den Lisa Baum.

Resmi büyütmek

Hamburger SV'den Lisa Baum, VolksparkStadion'daki hayranlarla selfie çekiyor. (Kaynak: Gregor Fischer/DPA/DPA resimleri)

Pazar günü Alman kadın futbolunda bir kayıt olacak. Hamburger SV ve Werder Bremen arasındaki DFB Kupası yarı finalinden daha fazla seyirci hiç bir kulüp oyununda bulunmadı.

Werder Bremen'e karşı Hamburger SV – Bu rekabet onlarca yıldır harika hikayeler sunuyor. İki Kuzey kulübü zaten kendi aralarında Alman şampiyonasını oluşturdu veya Avrupa Kupası finalinde bir yer için tartıştı. Yüksek güvenlikli oyunlardaki ek görevleri ödemek zorunda olan uzun vadeli polis maliyet anlaşmazlığı bile bu ebedi Kuzey düellosuna geri dönüyor.

Bu Pazar (15:30/gökyüzü) gibi bir rekor oyunu henüz HSV ve Werder'ın uzun ortak tarihinde mevcut değildi: o zaman 57.000 seyirci, Volksparkstadion'daki DFB Kupası'nda haftalarca satılan yarı finalleri görmek istiyor. Bu, Alman kadın futbolunda kulüp düzeyinde şimdiye kadarki en büyük zemin.

HSV yönetim kurulu üyesi Eric Huwer, “Süddeutsche Zeitung” (Cuma) ile yaptığı röportajda, “Çekim için çok önemliydik, Werder mutlak dileğimizdi. Çok daha fazla bilet bile satılmış olabilir,” dedi. “Haberler aslında dünyaya girdi. Kadınların futbolunun bir sonraki adımları atması gereken şey tam olarak bu.”

2011 yılında, Berlin'deki 73.680 seyircinin önünde Almanya ve Kanada arasında Kadın Dünya Kupası'nın açılış oyunu vardı. Kadın futbolundaki dünya rekoru, FC Barcelona ve VFL Wolfsburg arasındaki Şampiyonlar Ligi yarı final 2022'de 91.648 taraftar bile.

Ancak Almanya'daki çoğu seyirciyle kulüp oyunu hala Köln'de DFB Kupası Finali 2024'tür (44.808). Nord Derby, Pazar günü 12.000'den fazla hayran tarafından bu rekoru aşıyor.

Tabii ki, Hamburg ve Bremen'den kadınlar da erkeklerin yıllardır terk ettiği rekor oyunlarıyla bir boşluğu dolduruyor. Werder'e karşı en son HSV, ikinci bölümde 2021/22 sezonunda oradaydı. DFB Kupası'ndaki son yarı final düello 16 yıl önce bile oldu.

Kadınlar Pazar günü, bu rekabetin erkek derilerinin her zaman kuşattığı nefret ve büyük güvenlik önlemleri olmadan bile yaşanabileceğini göstermek istiyorlar. Werder oyuncusu Larissa Mühlhaus, “Bence kadın futbolunda o kadar büyük oynamıyor. Biraz daha tanıdık,” dedi.

“Eğer birisi zaten oyunlarımızda orada olsaydı: aileler ve arkadaşlar gelir ve herkes istediklerini giyebilir. Bu sadece futbolla ilgili. Pazar günü ruh halini dört gözle bekliyorum – ister erkekler gibi ister farklı olsun.”

22 yaşındaki forvet bu oyunun bir yüzüdür: Hamburg'da doğan, FC St. Pauli ve HSV'de eğitilmiş, Bundesliga'da oynayabilmek için bu sezondan önce Bremen'e taşındı. Tüm kupa başarılarına rağmen, Hamburg kadınları hala ikinci bir bölüm ekibi.

Volksparkstadion'da oynamak her zaman onun bir hayali oldu. Mühlhaus, “Bu benim için anormal derecede çok şey ifade ediyor,” dedi. Orada doğum gününü kutladı, “onuncu ya da on birinci oldu. Ailemden arkadaşlarımla bir stadyum turuna çıkabildiğimi aldım. Şimdi kendimi orada oynuyorum ve ailem ve arkadaşlarım geliyor. Bu kelimelerle tarif edilemez.” Ona “Goosebumps” verir.

Werder için, Birinci Bölümün Birinci Bölümü, HSV the Big Fondrop için konuşuyor. Kim kazanırsa Köln'deki finalde sadece yabancı olacak. Çünkü o zaman ya FC Bayern Münih'in Alman şampiyonlarına karşı ya da TSG 1899 Hoffenheim'a karşı. Hamburg'daki bu rekor oyunun galibi zaten en başından emin: Kadın futbolunun kendisi.