Julian Nagelsmann hakeme saldırdı: “Asla vermezdim”

Temel

Global Mod
Global Mod
Nagelsmann hakeme saldırdı

“Ona İspanya maçını izleyip izlemediğini sordum”

20.11.2024 – 12:19Okuma süresi: 2 dakika

Julian Nagelsmann (solda) hakem Duje Strukan ile: Milli antrenör, hakem ekibinin son kararından memnun değildi.

Resmi büyüt

Julian Nagelsmann (solda) hakem Duje Strukan ile: Milli antrenör, hakem ekibinin son kararından memnun değildi. (Kaynak: IMAGO/Zsombor Toth)

Uzatma zamanındaki el cezası, Almanya'nın yıl sonunda kazanmasını engelledi. Milli teknik direktör Julian Nagelsmann VAR'ın kullanımını anlayamıyor.

Aslında her şey Alman milli takımının Budapeşte'deki az farkla kazandığı zaferle sınırlıydı. Geliştirilebilecek bir performansa rağmen, DFB takımı duraklama süresine 1-0 önde girdi. Ancak 95. dakikada durum tersine döndü. Çünkü bir Macar'ın kurşunu Robin Koch'un koluna isabet etti.

Hakem Duje Strukan başlangıçta penaltı kararı vermedi ancak video görüntülerini izledikten sonra kararını düzeltti. Son düdükten hemen sonra Strukan'a şikayette bulunan milli antrenör Julian Nagelsmann'ı oldukça sinirlendirdi.

Basın toplantısında Nagelsmann, “Ona İspanya maçını izleyip izlemediğini sordum” dedi. 37 yaşındaki oyuncu, DFB seçiminin açık el cezasıyla reddedildiği Almanya Avrupa Şampiyonası çeyrek finallerinden bahsediyordu. Kısa süre sonra milli antrenör yine hakemi savundu. Nagelsmann, “Sonunda ona biraz saldırdım ve şimdi buna biraz üzülüyorum çünkü o, doğru değerlendirdiği bir durum nedeniyle oraya gönderildi.” dedi.

Nagelsmann, ZDF mikrofonunda sahneyi detaylı bir şekilde analiz etmişti: “Benim için bu bir hentbol değil, tersi olsa bile. Kochi (Robin Koch, editörün notu) arkasını dönüyor ve kolunu vücuduna doğru çekiyor.” Kol olmadan işe yaramaz.”

Basın toplantısında video hakemi hakkında daha ayrıntılı bilgi verdi: “VAR, bariz yanlış kararları tekrar izlemek için orada; bu çok harika bir icat. Ancak bariz bir yanlış karar değilse dışarıda televizyon izlememeli.”

Genel olarak Nagelsmann, yılın son uluslararası maçından memnun kaldı. “Hiç bu kadar aşırı bir birliktelik duygusu hissetmemiştim. Burada hem kendimi rahat hissediyorum, hem de çok iyi çalışanlarım var. Bu kadar kısa sürede çok iyi gelişen bir ekibim var. Bu birliktelik duygusu eşsiz. Kişisel olarak, Bu yıl bana çok şey verdi” dedi koç. Milli takım böyle devam ederse 2026'da 2024 Avrupa Şampiyonası öncesine göre çok daha iyi hazırlanmış olacak.