Şu anda Jürgen Klopp ve Liverpool FC için işler kötü gidiyor. Ancak Jürgen Klopp sorumluluğunu yerine getirmek istiyor ve kararlılıkla dört gözle bekliyor.
Futbol koçu Jürgen Klopp, mevcut krize rağmen Liverpool ile 2026 yılına kadar devam eden sözleşmesini kesinlikle yerine getirmek istiyor. Klopp, Pazartesi günü Everton ile oynanacak yerel derbi öncesinde “Gidemeyeceğim ve gidemeyeceğim” dedi. Anfield’dan erken ayrılmak onun için söz konusu değil. “Ben sorumluyum ve bunu yapmak istiyorum. Yüzde 100 kararlıyım.”
Bu sezon Klopp ve ekibi için işler pek iyi gitmiyor. Premier Lig tablosunda Kırmızılar, lider Arsenal’in 22 puan gerisinde sadece onuncu sırada. Liverpool bu yıl henüz bir lig maçı kazanamadı. Son şampiyonlar FA Cup ve Lig Kupası’ndan elendi ve Real Madrid Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turunda bekliyor.
Yine de Klopp güvenini dile getirdi. 55 yaşındaki oyuncu, yedi yıl sonra ayrıldığı eski kulüpleri Mainz ve Dortmund ile karşılaştırmaları reddederek, “Böyle bir durumdan kurtulabileceğinizi bilecek kadar tecrübem var” dedi. Teknik direktör, “Mainz’den ayrıldığımda bu bir kariyer adımıydı. Borussia Dortmund’dan ayrıldığımda çok bitkindim ve başka bir şey yapma zamanının geldiğini hissettim. Artık durum bunların hiçbiri değil” dedi. “Tamamen buradayım.”