Josh Cavallo: Eşcinsel futbol profesyonellerine karşı cinayet tehditleri

Temel

Global Mod
Global Mod
Dışarı çıktıktan dört yıl sonra

Eşcinsel futbol profesyonelleri hala katil tehditler alıyor

19 Mart 2025 – 22:17 tarihinde güncellendiOkuma Süresi: 1 dakika.

Imago Images 1002180305

Resmi büyütmek

Josh Cavallo, Şubat 2021'den beri Adelaide United ile sözleşme yapıyor. (Kaynak: www.imago-mages.de/imago üzerinden Brendon Thorne)

2021'de Josh Cavallo dünyada eşcinsel olduğunu açıkladı. Bugün hala etkisi olan bir karar – ama yine de gurur duyuyor.

Kendi ifadelerine göre, Avustralya futbol profesyonelleri Josh Cavallo da çıkmasından dört yıl sonra “günlük cinayet tehditleri” alıyor. “Futbolcu Filtrened” podcast'inde Adelaide United oyuncusu deneyimleri hakkında konuştu ve futbol dünyasını “çok toksik bir yer” olarak nitelendirdi.

2021'de Cavallo, Avustralya A-League'de eşcinselliğini halka açıklayan ilk oyuncuydu. “Halkın eşcinsel olduğumu bildirmekten gurur duyuyorum,” dedi o sırada The Club tarafından yayınlanan bir videoda. Bu adımın yolu uzundu, ama kararından çok memnun kaldı.

Sosyal medyada devam eden nefret yorumlarına ve tehditlerine rağmen, 25 yaşındaki çocuk çıkışından pişman değil. Cavallo'yu vurguladı. “Ben Josh Cavallo. Ben futbolcuyum … eşcinsel futbolcuyum. Ve bunu söylemekten gurur duyuyorum.”