FC Bayern’in Jérôme Boateng’i transfer etmek üzere olduğu söyleniyor. Ancak bu transfer tartışmalıdır.
Basında çıkan haberlere göre FC Bayern, personel sıkıntısı nedeniyle Jérôme Boateng’i transfer etmeyi planlıyor. 35 yaşındaki stoper Pazar günü Säbener Straße’deki antrenman sahasındaydı. Önümüzdeki günlerde transfer kararı alınabilir.
Ancak bu durum birçok FC Bayern taraftarı için oldukça tartışmalıdır. Jérôme Boateng’e karşı bedensel zarar nedeniyle devam eden yasal işlemler var. 2014 dünya şampiyonunun, üç yıldan uzun bir süre önce Karayipler tatili sırasında eski ortağı Sherin S.’yi yaraladığı ve ona hakaret ettiği söyleniyor.
“Kardeşimin eylemleriyle kendimi özdeşleştirmiyorum”
35 yaşındaki oyuncu, kardeşi Kevin-Prince’ten herhangi bir destek almayacak. Eski profesyonel futbolcu, iki yıldan fazla bir süre önce Jérôme’dan uzaklaştı. Ailenin bir tanıdığı 2021 yazında Bild’e şunları söylemişti: “Kevin, Jérôme’la bağlantısını aylar önce kesti ancak şu ana kadar sessiz kaldı. Şöyle: Jérôme her zaman iyi ve tatlı bir çocuk olarak görülüyordu, oysa Kevin canlandırılmıştı. kötü bir çocuk olarak “Tam tersi.”
Birkaç ay sonra Kevin-Prince kendisi konuştu ve kararının nedenini de açıkladı: “Jérôme’dan uzun zaman önce uzaklaştım. Alman hukukunu takdir ediyorum ve saygı duyuyorum. Kadına yönelik şiddeti küçümsüyorum” dedi “Resim” . “Kardeşimin eylemleriyle kendimi özdeşleştirmiyorum ve bu yüzden artık onunla hiçbir ilgim yok.” Özel bir akrabalığın bir sonraki bölümüydü.
Az sayıda personel alımına tepki
Jérôme Boateng’in Münih’e transferi henüz kesinleşmedi. Ancak kadro sayısının az olması nedeniyle Bayern harekete geçmek zorunda hissediyor. Min-jae Kim, Dayot Upamecano ve Matthijs de Ligt gibi rekor şampiyonların kadrosunda yalnızca üç deneyimli stoper bulunuyor. Yetenek Tarek Buchmann sakatlığı nedeniyle şu anda yok. Leon Goretzka’nın DFB Kupası’nda stoper olarak oynamasının nedeni de budur.
Gelecekte bunun tekrarlanmaması için Boateng’in yardım etmesi gerekiyor. Ocak ayına veya sezon sonuna kadar bir sözleşmenin tartışıldığı bildiriliyor.