İstanbul Kartal zelzelesini bir gün öncesinden bilen Yakut’tan korkutan öngörü

Temel

Global Mod
Global Mod
Data istasyonunda 14 Haziran 2021 günü yükseliş yaşandığını belirterek dün verdiği bir röportajda ‘deprem olabilir’ ikazında bulunan Zelzele Araştırmacısı Ahmet Yakut, “Bu muhtemel bir sarsıntının yavaş yavaş yaklaştığını göstermektedir” sözlerini kullanmıştı.

KARTAL ZELZELESİNİ BİR GÜN EVVEL BİLDİ

İstanbul
‘da bugün saat 15.07’de merkez üssü Kartal olan meydana gelmesinin akabinde gözler bir defa daha Ahmet Yakut’a çevrildi.

Yakut, dün (18 Haziran 2021) yaptığı açıklama şunları söylemişti: “Bolu Mudurnu’da bulunan istasyonda 14 Haziran günü sağlam bir pik oldu. Yani bu, muhtemel bir zelzelenin yavaş yavaş yaklaştığını göstermektedir.

Ya üstünde bilhassa batı bölgesinde 4.5 büyüklüğünde bir hareket olacak. Ya da büyük ihtimalle Akdeniz açıklarında 6 yahut üzeri bir zelzele olabilir.

15 Haziran ve daha sonrasına dikkat etmemiz gerektiğini söylemiştim. Değerli bir müddetdeyiz. Hissedilir bir sarsıntı yakın vakitte olabilir. Ülkemiz haziran ayında 5 ya da üzeri bir sarsıntı yaşayabilir.”

“BÜYÜK MARMARA ZELZELESİ 2023’E KADAR OLABİLİR”

Muğla ve Aydın açıklarının muhtemel bir sarsıntıdan etkilenebileceğini belirten Yakut, ile ilgili ortaya çeşitli argümanların atıldığını söyleyerek, “Marmara sarsıntısı için 2045 deniliyor, 2035 diyorlar. Herkes uygun ya da makûs kendi argümanını ortaya atıyor. Ben bilhassa doğu hareketlerinden daha sonra Marmara zelzelesinin günden güne yaklaştığını düşünüyorum. 2023’e kadar Doğu hareketlerinden daha sonra Marmara’ya dikkat etmek lazım” halinde konuştu.

AFAD SON ZELZELELER

KANDİLLİ SON SARSINTILAR

AKTÜEL SARSINTI HARİTASI