İŞKUR TYP müracaatları ne vakit, nasıl yapılır? İşte İŞKUR TYP müracaat ekranı

Temel

Global Mod
Global Mod
Toplum Faydasına Programları (TYP) müracaatları için gözler Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye İş Kurumu’na (İŞKUR) çevrildi. İnternet üzerinden İŞKUR TYP müracaat formu ile alınacak müracaatların akabinde noter kurası çekilecek ve bakılırsav alacak vatandaşların isimleri muhakkak olacak.

İŞKUR TYP MÜRACAATLAR NASIL YAPILIR?

Ulusal Eğitim Bakanlığı ve Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı
işbirliği ile gerçekleştirilen, okulların güvenliği, paklığı, bakımı, tamiri mevzularında takımlı istihdam gerçekleştirilemeyen alanlar için süreksiz süredeki işçi müracaatları İŞKUR’un il-ilçe temsilciliklerinden, ALO 170 telefon sınırından ve internet üzerinden yapılabiliyor.

Şimdiki olarak İŞKUR tarafınca yayımlanan TYP ilanları için adayların İŞKUR ekranına giriş yapması gerekiyor. Müracaat süreçleri üzerinden yapılıyor. Ferdi üye değilseniz evvel üye olma adımlarını takip ederek İŞKUR’a kayıt olmalısınız. Müracaat yapılacak vilayet, ilçe, TYP başlangıç ve bitiş tarihi üzere bilgiler girilerek TYP müracaatı tamamlanıyor.

İŞKUR TYP İŞ İLANLARI

İŞKUR TYP MÜRACAAT KOŞULLARI NELER?

* Yaş kaidesinde 18 yaşını doldurmuş olmak.

* İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak.

* SGK’dan rastgele bir emekli aylığı, gelir aylığı ya da malul aylığı almıyor olmak gerekmektedir.

* Adayların eğitim kurallarında rastgele bir mezuniyet kuralı aranmayacak. Ama halihazırda örgün bir eğitime devam eden adaylar bu ilanlara müracaat gerçekleştiremeyecekler.

* Örgün öğretim haricinde açıköğretim ile lise, üniversite okuyan öğrenciler puanlara müracaat yapabilecekler.

* Daha evvel toplum faydasına programı kapsamında bakılırsavli iken kendi kusurlarını niçiniyle işten çıkarma tutulmamış olmalı istenmektedir.

* 2019 ve 2020 eğitim öğretim devrinde güvenlik bakılırsavlisi takımında çalışan TYP çalışanlarının 2020-2021 eğitim öğretim devrinde müracaat yapabilecekler.

İŞKUR PROFİL OLUŞTURMA SÜRECİ NASIL YAPILIR?

İŞKUR TYP başvurusu ve profil oluşturma süreci
, bir epeyce ilanın yer aldığı İŞKUR’a müracaat için birinci yapılması gerekenler içinde yer alıyor.

1) İŞKUR profilinizi oluşturmak için esube.iskur.gov.tr adresine tıklayın.

2) Açılan ekranda ‘İş Arayan Girişi’ butonuna tıklayın.

3) Sağ üstte yer alan ‘Yeni Üye’ butonuna basın.

4) Aşağıdaki metni okuduktan daha sonra onaylıyorum butonuna basın.

5) Karşınıza çıkan ekrandan TC kimlik numarası, isim-soyisim, baba ismi ve doğum tarihi ayrıntılarını girin ve ileri butonuna tıklayarak kaydınızı tamamlayın.