Inter Milan'ın eski başkanı öldü

Temel

Global Mod
Global Mod
Şampiyonlar Ligi

Matthew'i aldı: Inter Milan'ın eski başkanı öldü

31 Mayıs 2025 – 15:42 tarihinde güncellendiOkuma Süresi: 2 dakika.

Ernesto Pellegrini

Resmi büyütmek

Ernesto Pellegrini on bir yıl boyunca Inter Milan'ın başkanı ve sahibi oldu. (Kaynak: Zum Press/DPA/DPA görüntüleri üzerinden Matt Corner FTG/IPA)

Münih'teki Şampiyonlar Ligi finali gününde Inter Milan, üzücü haberleri duyurmak zorunda. Kulübün eski cumhurbaşkanı 84 yaşında öldü.

Şampiyonlar Ligi Finali Günü'nde Inter Milan için üzücü haber: Eski başkan ve sahibi Ernesto Pellegrini 84 yaşında öldü.

Juventus Turin gibi diğer kulüpler de platformda şikayette, “On bir yıl boyunca Inter'i bilgelik, onur ve kararlılıkla yönlendirdi ve kulübümüzün tarihinde silinmez bir izlenim bıraktı.” Dedi. Juventus Turin gibi diğer kulüpler de platformda şikayet etti.

İtalyan medyasına göre, Pellegrini'nin akciğer enfeksiyonundan muzdarip olduğu söyleniyor. Catering sektöründe başarılı bir girişimciydi ve 1984'te kulübü devraldı. Görev süresi boyunca Alman uluslararası uluslararası uluslararası Rummenigge, Lothar Matthäus ve Jürgen Klinsmann gibi Milan'a getirdi. Başında, kulüp şampiyonluğu ve iki kez UEFA Kupası'nı kazandı. 1995 yılında hisselerini petrol patronu Massimo Moratti'de sattı.

Diğer şeylerin yanı sıra, Rummenigge derinden etkilendi. “Büyük kederle Ernesto Pellegrini'nin ölümünü öğrendim,” dedi 69 yaşındaki. Pellegrini sadece olağanüstü bir başkan değil, aynı zamanda büyük bir insandı – sıcaklık, sıcaklık ve öngörü ile dolu. ” Rummenigge 1984'te Inter'e geldi ve aynı zamanda İtalyan Onur Listesi'nin tek üyesidir.

FC Bayern'in denetleme kurulu üyesi, “Milano'daki yıllar benim için sportif ve insanca biçimlendiriciydi – güven ve baba doğası sayesinde.” Dedi. “Derin sempatim ailesi ve ona yakın olan herkes için geçerlidir.”