İngiliz polisi ölüm tehditlerini araştırıyor

Temel

Global Mod
Global Mod
Ölüm tehditleri

Havertz davası: Polis soruşturma başlattı

Güncellenme tarihi: 16.01.2025 – 04:02Okuma süresi: 1 dk.

imago görselleri 0781959395

Resmi büyüt

Kai ve Sophia Havertz (arşigraf): İngiliz polisi tehditleri araştırıyor. (Kaynak: IMAGO/Mario Mitsis/imago)

Milli futbolcu Kai Havertz ve ailesi internette en kötü şekilde tehdit ediliyor. İngiltere polisi şimdi soruşturma başlattı.

İngiltere'de polis, milli futbolcu Kai Havertz'in eşine yönelik saldırılarla ilgili soruşturma başlattı. İngiliz haber ajansı PA bunu, nefret mesajlarının tetikleyicisi olan Havertz'in kulübü Arsenal FC'nin Manchester United tarafından elenmesinden iki gün sonra bildirdi. Bir polis sözcüsü çarşamba günü olayın “kötü niyetli haberler” ile ilgili olduğunu söyledi: “Soruşturmalar devam ediyor.”

Havertz, Pazar günü Arsenal ile Manchester United'a karşı oynanan FA Cup maçında kaçıran tek şutör oldu ve bu da Arsenal'in iflas etmesine neden oldu. Kaçırdığı şutun ardından Havertz internette hakarete uğradı ve tehdit edildi.

Hamile eşi Sophia daha sonra bir Instagram hikayesinde düşük yapmasını dileyen ve doğmamış çocuğunu öldürmekle tehdit eden mesaj örnekleri yayınladı. “Bu beni çok şaşırttı. Umarım gerçekten utanıyorsunuzdur. Ne diyeceğimi bilmiyorum” diye yazarak daha fazla saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.

Arsenal koçu Mikel Arteta basın toplantısında “Bu inanılmaz” dedi. Orada bulunan gazetecilere, “Bu konuda gerçekten bir şeyler yapmalıyız. Çünkü böyle bir şeyi kabul edip masanın altına süpürürsek, bunun korkunç sonuçları olacağını düşünüyorum” dedi. İlgili taraftarların davranışlarını “alaycı” olarak nitelendirdi. Noel'den sonra bile Havertz, Ipswich Town'a karşı alınan 1-0 galibiyetini taraftarlar tarafından kutlandı.

Sophia ve Kai Havertz temmuz ayından beri evliler ve kasım ayında ebeveyn olacaklarını açıklamışlardı.