İlk Red Bull görünümünde değişmiş görünüyor

Temel

Global Mod
Global Mod
“Böylesi nadir görülür”

Klopp ilk Red Bull görünümünde çok farklı görünüyor

Güncelleme tarihi: 15.01.2025 – 01:48Okuma süresi: 3 dakika

Jürgen Klopp, Salzburg'daki Red Bull'daki sunumunda.

Resmi büyüt

Jürgen Klopp, Salzburg'daki Red Bull'daki sunumunda. (Kaynak: IMAGO/Frank Hoermann / SVEN SIMON)

Jürgen Klopp, Red Bull'a ilk tanıtımını Salzburg'da İngilizce olarak yaptı. Ancak eski usta antrenörde dikkat çeken bir şey daha var.

Jürgen Klopp Salı günü Salzburg Havalimanı'ndaki Hangar7'de tanıtıldığında gazetecilere kendine özgü gülümsemesini gösterdi. Red Bull imparatorluğunun yeni yıldızı olarak göreviyle ilgili soruları geniş bir gülümsemeyle yanıtladı. Eski Liverpool antrenörü, gelecekte spor danışmanı olarak çalışacağı efervesan üreticisinden bir kutu yudumladı. Red Bull'un Küresel Futbol Başkanı olarak görev yapacak olan 57 yaşındaki oyuncu, “İnsanların iyileşmesine yardımcı olmak, onlara kanat vermek istiyorum. Bu çok güzel” dedi. Yani futbolun dünya patronu olarak.

Aylar süren tatilin ardından büyük sahneye dönen Klopp, “Oyunu değil, bir bütün olarak futbolu geliştirmek istiyorum” dedi: “Sabırsızlanıyorum.” Neredeyse çeyrek asırdır antrenörlük yapan Klopp, kendisini gelecekte bir danışman ve “basit bir çalışan” olarak gördüğünü söyledi. Kenarda geçirdiğim yorucu zamanın ardından “Tam olarak yapmak istediğim şey buydu”: “Odada bir takipçi ya da sadece bir ünlü olmak istemiyorum, bunun yerine katkıda bulunmak istiyorum – şunu fark ettim: Bunu yapabilirim.” “

Klopp'un yeni işinin reklamını yaparken beklenen PR açıklamalarından daha şaşırtıcı olanı, futbol uzmanının ortaya çıkışıydı. Eski usta antrenör performansında her zamankinden daha zayıf görünüyordu. Hatta bu durum RB Leipzig'in koçu Marco Rose tarafından da zorla kabul ettirildi: “Onun durumu çok iyi, onu nadiren bu kadar zayıf gördüm,” diye hayretle karşıladı Rose, “enerji ve motivasyonla dolu. Bunu hissedebiliyorsunuz.”

Sonuçta Rose'un bilmesi gerekir ki, 2000'lerin ortasında Mainz 05'te Klopp'un yönetiminde oynamıştı. O zamanlar ikili sadece Bundesliga'ya yükselmişlerdi ve hatta Avrupa Kupası'na bile katılmayı başarmışlardı. Rose'un bildirdiği gibi o zamandan beri ikili arasındaki temas hiç durmadı. Mainz'da birlikte geçirdikleri zamanlardan Klopp'un himaye ettiği bir başka kişi şimdi Brause evrenine antrenör olarak indi: Sandro Schwarz. Halen New York Red Bulls'un koçluğunu yapıyor ve geçen sezon ABD takımıyla finale yükseldi.

Red Bull genel müdürü Oliver Mintzlaff, Salzburg'daki sunumda Klopp'un yanına oturdu ve “futbol dünyasının en iyi işi” konusunda Klopp'tan ne beklediğini açıkça söyledi: “Kazanmak istiyoruz, başarmak istiyoruz.” Ön sırada, RB Leipzig direktörü Mario Gomez ve bisiklet menajeri Ralph Denk beyaz deri koltuklara oturup başlarını salladılar.

Klopp baskı hissediyor mu? “Hayır” dedi kendinden emin ama net bir şekilde: “Sıkıştırabileceğimiz her şeyi çıkarmaya çalışacağız.” Mintzlaff'la pozisyon hakkında konuştuğunda “hızla alev aldı.” Ancak hiçbir koşulda bir Red Bull kulübünün kenar kısmında olmak istemiyor ya da Julian Nagelsmann iş aramıyor. “En iyi milli teknik adama sahibiz” Gergin değildi: “Neden yapayım ki?”

Belki de 57 yaşındaki adamın beklentilerinin çok büyük olması ve Mintzlaff'ın açıkça ifade ettiğinin çok ötesine geçmesi nedeniyle. Sunum şeklinden de bu anlaşılıyordu. Bir düzineden fazla kameranın ve dünyanın dört bir yanından yaklaşık 150 medya temsilcisinin önünde, Klopp'un iki yanında iki Formula 1 arabası vardı ve arkasındaki reklam panosunda şirket logosunun yanında imzası yer alıyordu. boyunca İngilizce konuştu. Girişte misafirler için duş devinin bir karikatürü sergilendi; Klopp, markanın tipik reklam tarzındaki kanatlarıyla futbol dünyasının üzerinde süzülüyordu.

Klopp size kanatlar veriyor, bira fabrikasının sloganı da bunu söylemelidir. Geçen yaz Liverpool'dan istifa ettiğinden bu yana verdiği ara sırasında kendisi de kendini yeniden şarj etmiş görünüyor. Enerjisinin kalmadığını söyleyerek Premier Lig'den çekilmişti; bu bir çelişki mi? Hayır, Klopp ısrar etti: “Artık Reds'te doğru adam değildim ama artık çalışmak istemediğimi de söylemedim. Yeni bir şeye ihtiyacım vardı.”