İBB öğrenci yurdu başvurusu nasıl yapılır? İşte müracaat kaideleri

Hasan

New member
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), üç kız yurdunu bu eğitim döneminde hizmete açıyor. Erkek yurdu için de hazırlıklar sürüyor. YKS üniversite nın açıklanmasının gerisinde üniversitelere kayıtlar eylül ayında tamamlanacak.

İBB YURT FİYATI NE KADAR?

Üniversite öğrencileri, İBB yurtlarında 2021-2022 eğitim öğretim yılında aylık yalnızca 600 TL’ye konaklayabilecek. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün uyumunu üstlendiği yurt hizmetinde, eğitim yılı boyunca konfor seviyesi yüksek, pak ve inançlı barınma imkanı sunulacak.

İBB ÖĞRENCİ YURDU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yurtlarında konaklamak isteyen öğrenciler yurt.ibb.istanbul adresi üzerinden online olarak müracaatta bulunabilecek.

Öğrenciler içinden yapılacak değerlendirmede; üniversite seçme/yerleştirme imtihanındaki muvaffakiyet durumu, isimli sicil/arşiv kaydı ve ailesinin gelir durumu üzere kriterler göz önünde bulunduruluyor.

İBB YURT MÜRACAATLARI NE VAKİT 2021?

Yurt müracaat sonuçları asil ve yedek listeleri 13 Eylül 2021 tarihinden itibaren internet adresinden ve İBB’nin toplumsal medya hesaplarından duyurulacak.

20-24 Eylül 2021 tarihleri içinde asil listede yer alan öğrenciler, 27 Eylül-1 Ekim 2021 tarihleri içinde ise yedek listedeki öğrenciler İBB Yurtlarına kayıt yaptırabilecekler.

İBB YURTLARI NEREDE?

Birinci etapta Avcılar‘da ve Beyoğlu‘nda açılacak olan üç kız öğrenci yurdunda 650 yatak kapasitesi ile hizmet verilecek. Bu kapasitenin, eğitim takviminin ikici yarısında Gaziosmanpaşa‘da açılması planlanan erkek yurduyla birlikte 1000 şahsa ulaşması bekleniyor.

İBB yurtlarının seçimi inançlı ortam ön planda tutularak yapıldı. Ulaşım ağına ve üniversitelere yakınlık aralıkları dikkate alındı. Engelli bireylerin de unutulmadığı İBB yurtlarında, birtakım odalar öğrencilerin muhtaçlığı olan ekipman ve eşyalarla donatılarak erişilebilir hale getirildi.