Hertha BSC tartışmalı kaleci Marius Gersbeck’i takıma geri getiriyor

Temel

Global Mod
Global Mod

Marius Gersbeck sezon öncesi antrenman sırasında bir adamı hastaneye gönderdi. O zamandan beri Hertha takımının bir parçası değil. Artık geri dönebilir.

Bundesliga’da küme düşen Hertha BSC, Marius Gersbeck’in cezasını kaldırdı. 28 yaşındaki kaleci, temmuz ortasından bu yana takım antrenmanlarından çıkarılıyor. Avusturya’daki eğitim kampında Gersbeck, planlanmamış bir gece gezisi sırasında başka bir adama çarptı ve kırık kemiklerle hastaneye gitmek zorunda kaldı.

“Kaleci, milli devre arasında takım antrenmanına dönecek ve baş antrenör Pál Dárdai’nin profesyonel kadrosuyla tekrar antrenman yapacak. Bu, Berlinli oyuncuya ikinci bir şans veriyor. Ancak bundan sonra kamusal ve özel hayatta katı davranış kuralları geçerli olacak. Kalecimiz ve ona ağır yaptırımlar uygulanacak”, Pazartesi günü ikinci lig takımı tarafından paylaşıldı.

“Çok büyük bir hata yaptığımın farkındayım”

Gersbeck, işlediği suçtan bu yana yalnızca bireysel olarak eğitim aldı; Geçtiğimiz haftaya kadar Avusturya’da da bir dava sürüyordu. Bu bir oyalamayla sona erdi. Hakim ceza yargılamasını mahkumiyet olmadan sonlandırdı. Gersbeck resmi olarak masum kaldı ancak bir miktar para (40.000 euro) ödeyip mağdurdan özür dilemek zorunda kaldı. Daha önce hukuk davalarında mağdurla mahkeme dışında bir anlaşmaya varmıştı.

Hertha’nın ifadesinde Gersbeck’in şunları söylediği aktarılıyor: “Çok büyük bir hata yaptığımın farkındayım. Son 11 haftada bunu telafi etmek için elimden gelen her şeyi yaptım. Yaralanan tarafın samimi özrümü kabul etmesine sevindim. Ayrıca Hertha BSC’nin hayranlarından, üyelerinden ve çalışanlarından da özür dilemek istiyorum.”

28 yaşındaki oyuncu, Schalke’de oynanacak maçın ardından takım antrenmanlarına yeniden katılacak ve milli devre arasında da takımın bir parçası olacak. Gersbeck Hertha’ya ancak yazın katılmıştı ve Karlsruher SC’den gençlik kulübüne geri dönmüştü. O zamandan beri sadece test maçlarında kullanıldı.