Hakem, BVB’nin yanlış kararı için “çifte pas” verdiğini ve korkutucu tepkiler verdiğini bildirdi.
Bundesliga’da VfL Bochum ile Borussia Dortmund arasında oynanan derbide hakem Sascha Stegemann verdiği yanlış kararın ardından aldığı tehditler nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Sport1’deki “Doppelpass” futbol konuşmasında Stegemann, “Cuma akşamı duyguları çok anlıyorum,” dedi ve ardından “ailem ve ben” Cumartesi günü çok özel bir şekilde tehdit edildik, “maalesef bunu yapmak zorunda hissettim” dedi. Bunu yapmak, suç duyurusunda bulunmak ve şu anda polis soruşturması var.”
Bochum’dan Danilo Soares’in BVB’nin golcüsü Karim Adeyemi’ye faul yapmasının ardından Stegemann, maçta Dortmund’a net bir penaltı vermedi ve VAR yine duruma dikkat çekmedi.
“Feci bir hata”
Hakem zaten Cumartesi günü yanlış kararı kabul etti ve şimdi durumu daha ayrıntılı bir şekilde açıkladı: “Orta soldan geliyor, topa bakıyorum ve sadece Soares’in Adeyemi ile yaptığı düellodan ayrıntılı bir alıntı görüyorum. Adeyemi’nin nasıl yaptığını görüyorum. ayağı dışarı çıkıyor, dönüyor ve sonra Soares’in üzerine düşüyor ve bana aranan bir temas ve dolayısıyla aranan bir ceza gibi geliyor.” Ama olay yerine tekrar baktığında “Soares’in kontrolsüz atlayışını ve buna bağlı olarak aldığı yüksek riski. Topla oynamıyor, bu yüzden resimlere baktıktan sonra penaltı olduğunu” görüyor.
Talk konuğu ve t-online köşe yazarı Stefan Effenberg, Stegemann’ı açıkça eleştirdi, ancak başka bir ana suçlu gördü: “Bunu profesyonel bir hakem olarak görmelisiniz. , resimlere iki veya üç kez bakabilen ve bunun açık bir faul oyunu olduğunu anlamayan. Benim için bu gerçekten feci bir yanlış karar.” Stegemann “gerçekten hayal kırıklığına uğradı.”
Effenberg’in eleştirisinin hedefi: video asistanı Robert Hartmann. Stegemann, “Bugün benim gibi hissediyor, ikimiz de durumdan neredeyse hiç mutlu değiliz,” diye devam etti. “O an fotoğraflara baktı ve bunun kendisi için açık ve bariz bir yanlış karar olmadığı sonucuna vardı.”
Watzke “her türlü düşmanlığı” kınıyor
Bu arada, BVB patronu Hans-Joachim Watzke konunun altına bir çizgi çekmek istiyor. Alman Basın Ajansı Bundesliga futbol kulübü genel müdürü, “İçgörüyü kabul ediyoruz ve artık bizim için bu kadar” dedi. Watzke, “Messrs. Stegemann’ın ve ayrıca Bay Hartmann’ın bu yanlış kararına olan öfkemizi açıkça ifade ettik. Bu kesinlikle apaçıktı. Ama şimdi iyi olmalı,” diye devam etti Watzke.
Bu arada Stegemann’a yöneltilen tehditleri sert bir dille eleştirdi. “Hayal kırıklığımıza rağmen, sosyal medya kanallarından ister bizzat, ister isim vermeden, hiçbir düşmanlığa, iftiraya, tehdide müsamaha gösteremiyoruz. Maçtan hemen sonra hakemle görüşlerimizi tartıştık, o da bize ne kadar üzgün olduğunu söyledi.”