Guardiola geleceği hakkında konuştu

Temel

Global Mod
Global Mod
Manchester City gizemini koruyor

Kriz derin: Guardiola geleceği hakkında yorum yapıyor

Güncelleme: 28.12.2024 – 16:39Okuma süresi: 2 dakika

imago görselleri 1056478291

Resmi büyüt

Görülmeyecek: City antrenörü Pep Guardiola, Noel'in ertesi günü Everton'a karşı alınan beraberlikten sonra hayal kırıklığına uğradı. (Kaynak: IMAGO/Matt West/Shutterstock/imago)

Son 13 maçta dokuz yenilgi: Eski süper takım Manchester City derin bir kriz içinde. Ancak teknik direktör mücadeleci.

Manchester City'nin yıldız antrenörü Pep Guardiola, krize rağmen pes etmeyi düşünmüyor. İspanyol, “Vazgeçmeyeceğim. Burada olmak istiyorum. Bunu yapmak istiyorum ve içinde bulunduğumuz durumda bunu yapmalıyız” dedi. Pazar günü Leicester City'de Guardiola 500. kez İngiltere'nin en iyi kulübünün yanında yer alacak ve galibiyete çok ihtiyacı var.

53 yaşındaki oyuncu, Skyblues'la olan sözleşmesini Kasım ayında yalnızca iki yıllığına uzattı ancak takımı krizde. 13 maçta sadece bir galibiyet ve dokuz yenilgiyle yaşanan kabus serisi, Guardiola'nın takımının sorunlarına çözüm bulamazsa takımdan ayrılabileceği yönündeki önerilere yol açtı. 18 maç gününün ardından şimdiden rakipleri Liverpool FC'nin 14 puan gerisindeler; şampiyonluğu savunmak son derece zor olacak.

Ancak Guardiola'nın veda düşüncesinden eser yok. “Denerim, devam edeceğim. Bazen kötü serinin daha çabuk biteceğini ya da düzeltmenin daha kolay olacağını düşünürsünüz ama bu daha fazla zaman alır.” Şu anda asıl sorun City'deki çok sayıda sakatlık.

“Ballon D'Or” kazananı Rodri, çapraz bağındaki yırtık nedeniyle eylül ayının sonundan bu yana sahalardan uzak bulunuyor. Rúben Dias, Manuel Akanji ve Nathan Aké gibi önemli oyuncular şu anda savunmada yok. Guardiola, “Yıllardır inanılmaz derecede istikrarlıydık ama şimdi biraz gerideyiz ve bunun temel nedeni pek çok önemli oyuncunun sakatlanması.” dedi. Şimdi “en büyük test” tekrar yolumuza devam etmektir.

Yeni yükselen Leicester'a karşı işaretler iyi. City, 2021'den beri 2016'nın sürpriz şampiyonlarına karşı her zaman kazanıyor ve Guardiola, takımının hazırlıklı olduğunu düşünüyor. “Takım ruhunu, bu hafta nasıl antrenman yaptığımızı, ne kadar odaklandıklarını ve nasıl antrenman yapmaya çalıştıklarını gördüm” dedi.