Bir çiftin hayali paramparça oldu. Münih takımı kupa finalinde Wolfsburg'un ebedi kazananlarına karşı başarısız oldu. Kaleci hatası da rol oynadı. Bir dejavu.
Kim Steinke Köln'den bildiriyor
FC Bayern Münih taraftarları inanamayarak gözlerini ovuşturacaklardır. Çünkü Perşembe günkü kadınlar DFB Kupası finalinde gördükleri şey neredeyse bir dejavuydu ve hem de çok acıydı. 24 saatten kısa bir süre içinde Münih iki eleme maçını kaybetti. Erkekler, yarı final rövanş maçında Real Madrid'e alınan 1-2'lik yenilginin ardından ilk kez Şampiyonlar Ligi'nden elendi. Bir gün sonra şampiyon kadın takımı, kupa finalinde VfL Wolfsburg'a karşı (0-2) başarısız oldu ve duble heyecanını kaçırdı.
Ancak özellikle garip olan şey, her iki yenilginin de goldeki bir hatadan kaynaklanmış olması. Çarşamba akşamı güçlü bir performansın ardından ciddi bir hata yapan ve uzun mesafeli şutu yanlış değerlendiren Manuel Neuer olurken, Perşembe öğleden sonra Maria Luisa Groh şanssızdı: Bayern'in kadın kalecisi, milli oyuncu Jule Brand'in dramatik bir hata yapmasıyla dramatik bir hata yaptı. 14. dakikada hata Üçüncü dakikada yaklaşık 18 metreden şutunu çekti ve Wolfsburg'u öne geçirdi.
Top tekrar çimlere çarptı ama Grohs çoktan yere düşmüştü ve bu nedenle aslında zararsız olan şut auta gitti. Maçın son düdüğünden sonra ZDF'ye şunları söyledi: “Oyuncularımızın aslında etrafında durduğu bir bitiş elde ettik. Topu geç gördüm.” Grohs da kaleye tekrar baktı ve şunu itiraf etti: “Aptalca bir goldü. Kurtarsaydım daha iyi olurdu.”
“Muhteşem kaleci”
Maçı 1-0'a getiren gol, golcü açısından beklenmedik bir gelişmeydi. Brand maç sonrasında şunları söyledi: “Top ayağımdan çıktığında bunun en iyi şut olmadığını düşündüm. Çok şaşırdım ama sonra mutlu oldum.” 21 yaşındaki futbolcu, “Bu en güzel gol değildi ama en önemlisiydi” diye devam etti.
On dakikadan kısa bir süre sonra yenilen gol yine unutuldu. Wolfsburg'un taç atışından sonra Lena Oberdorf ceza sahası içinde serbest atış yaptı ve sağ köşeyi hedef aldı. Grohs yarı yüksekten gelen şutu harika bir şekilde kurtardı ve korner için savuşturmayı başardı. Bayern'in kaptanı Glódís Viggósdóttir kaleciye haklı olarak beşlik çaktı.
İzlandalı oyuncu, maçtan sonra gollerin maçı belirleyeceğini söyledi, ancak Marla'nın (Grohs'un takma adı, editörün notu) hatadan kurtulup “hemen geri dönecek” “harika bir kaleci” olduğunu ve bunun Grohs'un birkaç kez kanıtladığını söyledi. 32. dakikada Oberdorf'un tekrar kafa vuruşunu denediğinde ve ardından takip şutunda güçlü refleksler gösterdi. Ancak Wolfsburg'lu Dominique Janssen'in ikinci golü kafayla geldiğinde Grohs'un hiç şansı yoktu.
Bir deja vu
Viggósdóttir gibi takım arkadaşı Sarah Zadrazil de kalecisine destek verdi: “Dün Manuel Neuer gibiydi. Biz bir takımız, Marla'nın nelere sahip olduğunu biliyoruz, desteğimizi biliyor” dedi maç sonrasında.
Grohs'un hatası maçta belirleyici olmadı. “Takım olarak kaybettik. Bunun nedeni tek bir hata değildi. Wolfsburg daha iyiydi ve bunu kabul ediyoruz.” Tıpkı Çarşamba günkü Manuel Neuer gibi.