14 yıl sonra, eski spor programı sunucusu Monica Lierhaus yakında muhabir olarak geri dönecek – ve şimdiden hareketli bir TV anı sağladı.
Spor sunucusu Monica Lierhaus, büyük bir beklentiyle RTL’de ücretsiz TV’de geri dönüşünü dört gözle bekliyor. 52 yaşındaki oyuncu, Perşembe günü Bayer Leverkusen ile Union Saint-Gilloise arasında oynanan Avrupa Ligi maçında, “Geri döndüğüm için mutluyum,” dedi. “Özellikle burada stadyumda olmama izin verildiği için çok iyi gidiyorum. Onu seviyorum, atmosfer çok harika,” diye devam etti.
Lierhaus, 20 Haziran’da Gelsenkirchen’de yapılacak uluslararası bir maçta moderatör Florian König ile birlikte muhabir olarak yer alacak. DFB ekibinin rakibi henüz belirlenmedi. Lierhaus, “Dürüst olmak gerekirse, bunu pek tarif edemiyorum. Gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.
“Çok etkilendim”
Hamburg sakininin 17-25 Haziran tarihleri arasında Berlin’de düzenlenecek Özel Olimpiyatlarda RTL için bir başka büyük görevi daha var. RTL, kapsayıcı spor etkinliğinin medya ortağıdır. Lierhaus, “Orada portreler yapacağım. Berlin’de zaten birkaç kişiyi ziyaret ettim. Ne kadar coşkulu ve görkemli olduklarından çok etkilendim” dedi.
Lierhaus, geçtiğimiz birkaç yılda ağırlıklı olarak ödemeli TV kanalı Sky için çalışmıştı. 2009 yılında bir beyin ameliyatının komplikasyonları nedeniyle birkaç aydır komadaydı. Hamburg yerlisi daha önce ARD’de “Sportschau”nun moderatörlüğünü yapmıştı.