“Gerçekten uzun süre üzerinde oturdum” – Mark Forster EM şarkısını sunuyor

Temel

Global Mod
Global Mod

Avrupa Futbol Şampiyonası Almanya'da yapılıyor. Haber şeridimizde turnuvayla ilgili tüm önemli haberleri bulacaksınız.

Bir bakışta en önemli şeyler

Müzisyen Forster EM şarkısını sunuyor

Avrupa Şampiyonası'nın başlamasına bir aydan kısa bir süre kala müzisyen Mark Forster, ARD'nin resmi Avrupa Şampiyonası şarkısını sundu. Parçanın başlığı “Beni aradığında”. Cuma günü “1Live”da Forster, “Bir anlığına kafanızı kaldırıp, dört hafta boyunca gollerinize sevinebilir ve bunu Avrupa'nın her yerinden arkadaşlarınızla kutlayabilirseniz, o zaman bu iyi bir şeyler yapabilir” dedi. Forster, “şarkı üzerinde gerçekten uzun süre oturdu” diyor.

XXL kadrosu: İsviçreli antrenör 38 oyuncuyu çağırdı

Almanya'nın gruptaki rakipleri İsviçre, XXL kadrosuyla Avrupa Futbol Şampiyonası'na hazırlanıyor. Milli Teknik Direktör Murat Yakin, Cuma günü geçici kadroya 5'i kaleci olmak üzere toplam 38 oyuncuyu atadı. Bu miktar, 4 Haziran'da Estonya'ya karşı oynanan uluslararası maçtan ve 8 Haziran'da Avusturya'ya karşı oynanacak son hazırlık maçından önceki gün iki kez daha azaltılacak. Yakin, turnuvaya 24 oyuncuyla katılmak istiyor; Yönetmelikler 26 kişilik bir kadroya izin veriyor.

Yakin, aday listesinin uzun olmasının nedeninin, farklı lig ve müsabakalardaki çok sayıda oyuncunun diğerlerinden daha uzun süredir görevde olması olduğunu söyledi. 19 saha oyuncusu ve 2 kaleciyle başlayacak ilk hazırlık aşamasında yüksek yoğunluk sağlamak istiyor. Büyük kadroda BVB profesyoneli Gregor Kobel ve Leverkusen'den Granit Xhaka'nın da aralarında bulunduğu Bundesliga'dan sekiz profesyonel yer alıyor.

Avrupa Şampiyonası'nda TV uzmanı olarak çalışan Alman Dünya Kupası kahramanı

Eski milli kaleci Jens Lehmann, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda televizyon uzmanı olarak çalışıyor. 54 yaşındaki oyuncu, Welt TV'de çalışıyor ve ilk kez 21 Haziran'da Hollanda ile Fransa arasında oynanacak maç sırasında yayına çıkacak. 14 Haziran – 14 Temmuz tarihleri arasında iç saha turnuvasında Lehmann'ın yanı sıra iki eski profesyonel ve TV uzmanı Jimmy Hartwig ve Thomas Helmer de kamera karşısına geçecek.

Lehmann, Alman taraftarlar tarafından her şeyden önce 2006'da kendi evinde düzenlenen Dünya Kupası'ndaki performansıyla hatırlanıyor. Almanya'nın bir numaralı kalecisi olarak çeyrek finalde Arjantin'e karşı iki penaltı kurtardı ve böylece yarı finale yükseldi. Schalke 04, Borussia Dortmund ve VfB Stuttgart'ın eski kalecisi, 2014-2019 yılları arasında RTL'de TV uzmanı olarak çalışmış ve aynı zamanda Sky'da da çalışmıştı.

Şaşırtıcı adaylık: Nübel EM'in tatilini iptal etti

Stuttgart kalecisi Alexander Nübel için Avrupa Futbol Şampiyonası'na aday gösterilmesi “çok” sürpriz oldu. 27 yaşındaki oyuncu, “Haberi Salı akşamı aldım. Tatilimi zaten planlamıştım ama tabii ki bundan vazgeçtiğim için çok ama çok mutluyum” dedi.

“Tanzanya'da safariye gitmek istiyordum. Ama dediğim gibi önümüzdeki birkaç yıl içinde elbette bunu yapmaya devam edebilirim.” Milli teknik direktör Julian Nagelsmann'ın 14 Haziran'dan 14 Temmuz'a kadar iç saha turnuvası için atanması onun için “son derece” anlam taşıyor ve “olağanüstü” bir şey.

Fransa Suudi lejyoneriyle – “Oranje” Bundesliga profesyonellerine güveniyor

Yıldız forvet Kylian Mbappé ve şaşırtıcı bir şekilde Suudi lejyoner N'Golo Kante ile dünya şampiyonu yardımcısı Fransa, Almanya'daki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaşıyor. 2018 dünya şampiyonu ve şu anda Al-Ittihad ile çölde sözleşmesi bulunan Kante, milli antrenör Didier Deschamps'ın perşembe günü açıkladığı 25 kişilik kadroda yer alıyor. Kante'nin geri dönüşü şaşırtıcı; 33 yaşındaki orta saha oyuncusu ülkesi için son kez Haziran 2022'de forma giymişti.