Bana göre Musiala'yla ilgili her şey onun Bayern'le olan sözleşmesini uzatacağını gösteriyor. Burada inşa edilmiş, güveni ve işleyen bir ortamı var. Onun burada kalması her iki taraf için de son derece önemli olacak: Oyuncu olarak daha da gelişmesi nedeniyle kendisi için, halihazırda sahip olduğu kalite nedeniyle de kulüp için.
Bu kişisel ayrıntılar çok önemlidir. Bu kategorideki oyuncuların bedelsiz olarak ayrılması Bayern açısından çok acı olur. 2021'de bedelsiz transferle Real Madrid'e giden David Alaba, bir uyarı örneği teşkil etmeli. Böyle bir şeyin bir daha yaşanmaması gerekiyor. Ancak oyuncuların FC Bayern'de sahip olduklarını unutmamaları gerekiyor.
Son olarak Hamburger SV hakkında birkaç söz söylemek istiyorum. Steffen Baumgart'ın orada teknik direktörlükten kovulmasına biraz şaşırdım. Sonuçta HSV liderlerin sekiz ya da on puan gerisinde değildi. İkinci Bundesliga'nın tüm favorileri biraz zayıflıyor ve bu yüzden orada işler çok sıkı.
Ancak HSV'de durum gergin ve sorumluların bu kararı vermesinin nedeni de bu. Ancak HSV'de rüya gibi bir kulüp gören ve onları birinci lige geri döndürmek için her şeyi yapmak isteyen bir teknik direktörü kovmanın doğru olup olmadığını sorgulamanız gerekiyor. Her şey eğitmen tarafından her zaman çok hızlı bir şekilde belirlenir. Ama her şeyden önce takımın kalitesinin yükselmek için yeterli olup olmadığını merak ediyorum.
Konu koç seçimine gelince, HSV'deki sorumlular geçmişte sıklıkla yanılmışlardı. Bazı önde gelen adaylar kulübü zaten iptal etti. Bruno Labbadia'nın geri döndüğünü kesinlikle hayal edebiliyordum.
Personel artık öncelikle spor direktörü Stefan Kuntz'a bağlı; hem Baumgart'ta devam etmeme kararı hem de yeni teknik direktörün kararlılığı. Görevde sadece birkaç ay geçirdikten sonra Kuntz, Hamburger SV ile başına neler geldiğini artık biliyor.