FC Bayern, yeni rüya ikilisi sayesinde Leverkusen'deki büyük maça hazır durumda. Genç bir yıldız özellikle etkileyici; yakında milli takıma katılacak mı?
Julian Buhl Allianz Arena'dan bildiriyor
Thomas Müller, Allianz Arena'nın çıkışına doğru yer altı mezarlarına doğru yürürken arkasında siyah bir tramvay valizi sürükledi. Kaptan Manuel Neuer'in yıl dönümünde kendisine hediye ettiği 500 numaralı çerçeveli forma yoktu ve bunun yerine takım kabinindeki bir çamaşır kutusuna bıraktı.
Bayern Münih formasıyla çıktığı 690. maçta kazandığı 500. galibiyetin ardından gülerek, “Umarım müzede hâlâ buna yer vardır” dedi. Daha önce ulaşılamayan bir kilometre taşı olan bu başarıya ulaşan ilk Bayern oyuncusu oldu.
Başkan Herbert Hainer, “Thomas Müller bir fenomen, bu inanılmaz bir başarı” dedi. Müller, “Formayı aldım, takım bana tezahürat yaptı; her şey harikaydı. Ancak gelecek hafta Leverkusen'le karşılaşacağız” dedi. Ancak 34 yaşındaki oyuncu “tüm bu yıldönümlerinin hayranı değil” diye devam etti. “Kazanma duygusu güzel bir şey. Bunu Leverkusen'de de deneyimlemek istiyoruz. Bunun peşinde koşmak istiyorum.”
“Müllović”: FC Bayern'in yeni rüya ikilisi
Önümüzdeki hafta sonu birincilik ile ikincilik arasındaki mücadeleyi kazanacak olursa, puan sıralamasında iki puan geride bulunan Münih, Bundesliga'da liderliği ele geçirebilir. Müller and Co. Cumartesi günü Borussia Mönchengladbach'a karşı alınan 3-1'lik galibiyetle bunun koşullarını yarattı.
Müller, devre arasına kısa bir süre kala, teknik olarak zorlu bir açıdan dar bir açıdan kaleye vuran golcü Aleksandar Pavlović'e mükemmel bir pas vererek önemli 1-1 ekolayzırını mükemmel bir şekilde hazırladı.
Kafa düellosunda rakip kaleciyi kararlı bir şekilde sinirlendirerek 2-1'lik galibiyete katkıda bulunan Müller, “Eğer oraya gider ve topu bu kadar rahat alırsa, o zaman bunu yapmak zorundadır” diye şaka yaptı.
Geçtiğimiz hafta Augsburg'da ilk golünü dönüşte attığı şutla kutlayan ve skoru 1-0 yapan 19 yaşındaki Pavlović, hayalini yaşamaya devam ediyor. Pavlović, “Birkaç yıldır burada top toplayıcı olarak çalışıyordum. Şimdi bu taraftarların önünde gol atmak harika. FC Bayern benim için her şey demek” dedi.
Müller, Pavlović hakkında: “Bu beni şaşırtmadı”
Müller, kendisi de Münih'te büyüyen ve Bayern'in altyapı takımlarında forma giyen genç yıldız için adeta bir akıl hocası konumunda. Eğitimdeki sayısız tavsiyeyi şimdi rüya ikilisi “Müllović”in ilk ortak hedef ortak yapımı izledi.
Müller geçtiğimiz haftalarda övgülerine devam etti. Kaptan yardımcısı, “Bu beni şaşırtmadı. Aleks kendi işini yapmak zorunda. O, Tanrıya şükür, çok fazla endişelenmeyen bir futbolcu” dedi. “Çok güçlü ve çalışkan ve şu anda Leon'u (Goretzka; editörün notu) çok iyi tamamlıyor. İkisi çok iyi anlaşıyor ve birbirleriyle uyum sağlıyor.” Müller, hedefi ne olursa olsun, Pavlović'in “aslında kendi pozisyonunda başka, daha önemli görevleri var ve bunları oldukça iyi yapıyor” dedi.
Pavlović genel bakışı ve savunmadaki düello gücünün yanı sıra yüzde 97'lik olağanüstü pas oranıyla bir kez daha etkilendi; oynadığı 71 topun 69'u takım arkadaşına ulaştı. 12,9 kilometre ile tüm oyuncular arasında en iyi mesafeyi kat ederek t-online notu 1'i elde etti. Bu paketle omzundan sakatlanan Joshua Kimmich'in yokluğunu bir anlığına unutturuyor.