Eski Skalker Guido Burgstaller ilk kez dayak saldırısı hakkında konuşuyor

Temel

Global Mod
Global Mod
“Kafa korumasına ihtiyacım olacak”

Ex-Bundesliga Professional Burgstaller, dayak saldırısından sonra konuşuyor

09.03.2025 – 13:16Okuma Süresi: 1 dakika.

Guido Burgstaller: Mevcut hızlı profesyonel, 1. FC Nürnberg için çim üzerindeydi.

Resmi büyütmek

Guido Burgstaller: Mevcut hızlı profesyonel, 1. FC Nürnberg için çim üzerindeydi. (Kaynak: ImaGo/GEPA Pictures/David Bitzan/Ima-Images Resimleri)

Aralık ayında eski Schalke Professional Guido Burgstaller'ın acımasızca dövüldüğü bilindi. Şimdi ilk kez konuştu.

Medya raporlarına göre, eski Bundesliga oyuncusu Guido Burgstaller geçen yılın Aralık ayında kutlandı. Daha sonra indirildi ve ciddi yaralanmalar ve kırık bir kafatası yaşadı. Eski skalker (2017-2020) yoğun bakım ünitesindeydi ve futbol söz konusu değildi.

Şimdi 35 yaşındaki saldırıdan sonra ilk kez konuştu ve Avusturya “Taç” röportajı verdi. Başlangıçta onun “temelde iyi” olduğunu söyledi. Ancak, kötü olaydan sonraki ilk süre “zor” çünkü “sarkaç hangi yönde” olduğunu bilmiyordu. Ancak, her şey “iyi” olurdu.

Burgstaller Rapid Viyana için geri dönüşü üzerinde çalışıyor ve çimlere geri dönmek istiyor: “Bu benim tutkum. Sadece ikame etmek, dalgalanmak ve sonra 85. dakikada bir kez durmak istemiyorum. Umarım hızlı bir şekilde formda kalıyorum, o zaman performans prensibi geçerlidir. Hala hızlı yardım edebileceğime ikna oldum.”

Bununla birlikte, forvet ciddi yaralanması nedeniyle de itiraf ediyor: “Kafa korumasına ihtiyacım olacak. İlk yıl, beyindeki yara izi nedeniyle risk daha da yüksek.”

Guido Burgstaller, kalıcı hasar verip getirmeyeceğini henüz bilmiyor. Bununla birlikte, hala “zevk ve koku söz konusu olduğunda” sorunları var ve aynı zamanda sol kulaktan eskisinden daha kötü duyuyor. Buna ek olarak, gözleri ışığa karşı eskisinden daha duyarlıdır.