Eski gerçek oyuncu 48 yaşında lösemiden öldü

Temel

Global Mod
Global Mod
O sadece 48 yaşındaydı

Eski gerçek oyuncu lösemiden öldü

02/27/2025 – 16:28Okuma Süresi: 2 dakika.

Javier Dorado Bielsa: Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.

Resmi büyütmek

Javier Dorado Bielsa: Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. (Kaynak: Miguelez Sports Fotoğraf/İma-İmar resimleri)

Aktif kariyeri boyunca Real Madrid de dahil olmak üzere birçok İspanyol kulübü için aktifti. Javier Dorado Bielsa şimdi 48 yaşında öldü.

Eski Real Madrid oyuncusu Javier Dorado Bielsa 48 yaşında öldü. Üç yıl sonra lösemiye yenildi.

Dorado Bielsa futbol kariyerine Real Madrid Gençlik Akademisi'nde başladı. 1999'da profesyonel takım için ilk çıkışını yaptı ve ertesi sezon o zamanki antrenör Vicente del Bosque altında toplam yedi oyun oynadı. Ayrıca 2000 yılında “Kraliyet” kulüp tarihinde sekizinci Şampiyonlar Ligi unvanını kazanan takıma aitti.

Sezondan sonra, sol -sırt ilk olarak Ud Salamanca'ya ve bir yıl sonra 2002'de Rayo Vallecano'ya taşınmadan önce Gijón'a spor yapıldı. RCD Mallorca'da ve yine Gijón'da daha ileri istasyonlardan sonra kariyerini 2008'de ilk kez bitirdi, ancak 2011'de Atlético Balares'e döndü, sonunda kariyerini tamamladı.

Dorado Bielsa 2022'den beri bir lösemi ile savaşıyor ve geçen yıl kemik iliği nakli yaptı. Sadece birkaç ay önce, umarım söylemişti. “El Comercio” gazetesiyle yaptığı röportajda, o zamanlar şöyle dedi: “Bir süredir savaşıyorum ve bu kabusun bu sefer dışarı çıkıp barış yapabileceğimiz sona erdiğini umuyorum.”

O zaman bile itiraf etti: “Yıllardır savaşıyorum ve sert tedaviler özellikle bittiğinde ücretlerini talep ediyorlar, çünkü beni biraz yorgun ve bozulmuş yapıyorlar, ama normal bir hayat yaşamaya çalışıyorum.”

Şimdi Dorado Bielsa dövüşünü kaybetti. Real Madrid bir mesajda açıkladı: “Real Madrid CF, başkanı ve yönetim kurulu, 1999-2000 yılları arasında Real Madrid'in ilk takımının genç oyuncusu ve oyuncusu Javier Dorado'nun ölümünden derin pişman oldu.” Kulüp akrabalara başsağlığı diledi.