Eski dünya şampiyonu Raphael Varane, milli takım kariyerine son verdi

Temel

Global Mod
Global Mod

Fransız milli takımında geçirdiği on yılın ardından Raphael Varane emekli oluyor. Bunu Instagram’da duyurdu.

Eski Fransız dünya şampiyonu Raphael Varane, milli futbol takımındaki kariyerine son verdi. Defans bunu Instagram’da duyurdu. Merkez savunma oyuncusu, on yıl ve 93 uluslararası maçın ardından bir çizgi çizdi. Kaleci Hugo Lloris daha önce kariyerine Équipe Tricolore’da son vermişti.

Varane, 2018’de Fransa ile Dünya Kupası’nı kazanmıştı ve geçen yılın sonunda Katar’da oynanan finalde, Arjantin’e karşı oynanan finalde tekrar penaltılarla şampiyonluğu az farkla kaçırdı. 29 yaşındaki oyuncu ayrıca Real Madrid ile dört kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı ve 2021’den beri Manchester United’da forma giyiyor.

“On yıl boyunca büyük ülkemizi temsil etmek, hayatımın en büyük onurlarından biriydi. O özel mavi formayı her giydiğimde inanılmaz derecede gurur duydum. Her şeyimi verme, yürekten oynama ve her kazandığımızda gitme görevi Sahaya adım atın. Birkaç aydır bunu düşündüm ve uluslararası futbolu bırakmanın benim için doğru zaman olduğuna karar verdim” diye yazdı Varane.