Eski antrenör DFB'yi eleştirdi: “Bir tavır takın ve yaşayın”

Temel

Global Mod
Global Mod
Dünya Kupası Suudi Arabistan'da

Eski antrenör DFB'yi eleştirdi: “Duruş yapın ve yaşayın”

Güncellendi: 12.12.2024 – 06:06Okuma süresi: 1 dk.

Martina Voss-Tecklenburg

Resmi büyüt

Çekimser kalmayı tercih ederdim: Martina Voss-Tecklenburg. (Kaynak: Christian Charisius/dpa/dpa-bilder)

Ev sahibine alkış: Bu prosedürle FIFA, Suudi Arabistan'ı 2034 Dünya Kupası'nın ev sahibi olarak belirledi. DFB, davranışları nedeniyle eski bir önde gelen isimden eleştiri aldı.

Eski milli teknik direktör Martina Voss-Tecklenburg, eski işverenini Dünya Kupası'nın Suudi Arabistan'a verilmesindeki davranışlarından dolayı açıkça eleştirdi. Voss-Tecklenburg Çarşamba akşamı geç saatlerde şunları söyledi: “Benim zamanımda DFB'de bir tavır sahibi olmak ve bir tavır yaşamak konusunda çok konuştuk. Sanırım burada insanların en azından çekimser kalacağı ve dolayısıyla bir açıklama yapması beklenebilirdi.” ZDF'de.

Birkaç saat önce, dünya derneği FIFA, çevrimiçi bir kongrede alkışlarla Suudi Arabistan'a on yıl içinde Dünya Kupası ödülünü vermişti. Tıpkı 2030 Dünya Kupası'nın İspanya, Fas ve Portekiz'e verildiği dönemde olduğu gibi, rakip aday yoktu. Altı yıl sonra düzenlenecek dünya turnuvasında Arjantin, Uruguay ve Paraguay'da da birer maç oynanacak.

FIFA, başvuruyu değerlendirirken Suudi Arabistan'ın insan hakları konularında “orta riskli” olduğunu onayladı. Organizasyon komitesi geniş kapsamlı reformlar vaat ediyor. Voss-Tecklenburg, DFB'nin daha fazla direnç göstermesini isterdi.

56 kişi, “Norveç yol gösterdi. Biz rol model olmak istiyoruz. Bir yandan olayları kınayıp sonra da bu anlayışla bu işin içinden çıkamayız. Şahsen ben farklı bir şey isterdim” dedi. -yaşında. Voss-Tecklenburg, 2018'den 2023'e kadar milli antrenör olarak görev yaptı ve ZDF konusunda uzman olarak çalışıyor. Norveç bir protesto notası yayınlamış ve süreci “kusurlu” ve “FIFA reformlarının ilkeleriyle uyumsuz” olarak nitelendirmişti.