“Endometriozis toplumsal bir acil durum haline geliyor, okullardan başlamak gerekiyor”

Sevvimli

New member
Kadın alanını etkileyen tabuların aşılması, analiz edilmesi giderek daha önemli hale geliyor. Tam da bu nedenle Profesör Signorile, sorunu çözmek için okullardaki bilgileri zorluyor.

İle ilgili News.it yazı işleri personeli Yayınlanan 27 Şubat 2023


Avrupa Parlamentosu’nda “Kadın Hakları – Sağlık ve Sosyal Alanlarda Kadınların Güncel Sorunları” konulu konferans Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleştirildi. Antonio Tajani ve Hon. Luisa Regimenti ve aralarında İtalyan Endometriozis Vakfı Başkanı Profesör Pietro Giulio Signorile’nin de bulunduğu ünlü konuşmacılar, kadın patolojileri tabusunun üstesinden gelmeye adanmış bölümde.

Profesör Signorile, Konferansta yaptığı konuşmada, endometriozis sayısını ve hastalıktan etkilenen kadınları etkileyen sorunları örnekledi: “Gerçekten etkileyici rakamlarla çok yaygın bir hastalıktır: Avrupa Topluluğu’nda yaklaşık 25 ve 30 milyon vardır. etkilenen hastalar”.

Önemli rakamlar, öyle ki Signorile, endometriozisin çok genç insanları, genellikle okul öncesi çağda etkileyen kronik bir hastalık olduğunu ve bu nedenle okullardan başlamak gerektiğini göz önünde bulundurarak sosyal bir acil durumdan bahsediyor.

“Elektif olarak cinsiyete dayalı bir hastalıktır ve bu maalesef etkilenen kadınlara fayda sağlamaz. FIE olarak okulları bu hastalığa karşı bilinçlendirmeye çalışıyoruz çünkü ilk sorunlar burada başlıyor, menarş da burada başlıyor, sakatlıklar ve kadın hakları burada yaşanıyor. Abartı gibi görünebilir ama öyle değil, endometriozis, şu anda oldukça modası geçmiş olan eski genetik teoriler nedeniyle adet döngüsü ile simbiyoz içine yerleştirildi.”

Ve Profesör Signorile’e göre adet döngüsü tabusunun gelenekler yoluyla ortadan kaldırılabileceği yer tam da okullardan başlayarak, böylece aynı zamanda eşit haklara ulaşmak ve araştırma ve teşhise yatırım yapmak için hastalık tabusunu da gelenekler yoluyla ortadan kaldırmaktır.

“Endometriozis görünmez bir hastalık olarak kabul edilir, ancak hastalık görünmezse, sağlığın bekçileri olan hastalar da görünmez. Bu genç kadınlar genellikle tıbbi turlara gitmek zorunda kalıyor çünkü bu hastalık çok büyük teşhis gecikmelerinden muzdarip, bugüne kadar teşhis konması yaklaşık 8-9 yıl sürüyor ve kesin bir tedavisi yok. Hastalık, duygusal hastalıklar olarak kabul edilen hastalık grubuna girer.

İtalyan Endometriozis Vakfı Başkanı, kelimenin tam anlamıyla tedaviye, hastaları dinlemeye geri dönmenin gerekli olduğuna inanıyor, çünkü ancak onlara dikkat edilerek hastalık daha erken teşhis edilebilir ve sonuç olarak daha iyi tedavi edilebilir.

Profesör Signorile, “Bu çok önemli ama boş bir masraf değil, kötü bir borç değil, iyi bir borç. Çünkü terapiye yatırım yaparak daha erken teşhis koyacağız, hastaları tedavi etmek için daha az harcayacağız. Hastalığın korkunç maliyetleri var. İtalya’da yaklaşık 33 milyon iş günü, Avrupa Topluluğu’nda ise yaklaşık 250 milyon iş günü işe devamsızlık nedeniyle kaybedilmektedir. Sağlık sistemi ayrıca kişi başına yaklaşık 7.200 Euro’luk bir yük altındadır.”

Endometriozis infertiliteye neden olduğu için demografik olana eklenen bir sorun.

“Vakfın bir misyonu var ve üç çözüm öneriyor: okullarda ve ailelerde farkındalık yaratmak, sağlık kurumu-hasta ilişkisini geliştirmek ve son olarak çeviri araştırmaları için fon arayışını teşvik etmek, sonuçta sahip olabileceğimiz tek ışık bu. tünel. Kadın ve erkek arasındaki hak farkını mutlaka azaltacak bir araştırma. “

Signorile Başkanı tam da cinsiyet farkı konusunda şu sonuca varıyor: “Cinsiyet farkı sıralamasında İtalya 63. sırada. Optimal bir pozisyon değil, kendimizi geliştirmeliyiz, daha çok çabalamalıyız. Bu cinsiyet farkı, sağlık sektöründe bile hem yatırımlarda hem de hastalıkların yönetiminde kadın ve erkek arasında çok büyük farklılıklar olduğunu göstermektedir. Kadınlar, özellikle cinsiyete dayalı bir hastalık söz konusu olduğunda, daha az erişime ve daha az kaliteli bakıma sahip.”

Profesör Pietro Giulio Signorile’nin konuşmasının videosunu izleyin

www.endometriosi.it
 
Üst