Effenberg, Hummels ve Goretzka'nın Avrupa Şampiyonası'ndan ayrılması hakkında: “Bu mantıklı değil”

Temel

Global Mod
Global Mod

Milli teknik direktör Julian Nagelsmann, Avrupa Şampiyonası'nda iki büyük isme sahip değil. T-online köşe yazarı Stefan Effenberg, haklı olarak, çünkü DFB takımının yeni ve büyük bir güce sahip olduğunu söylüyor.

Baştan söyleyeyim: Almanya'nın Avrupa Şampiyonası kadrosunda büyük bir değişiklik olmayacağını bekliyordum. Mart ayındaki adaylıklar ve aday olmayanlarla birlikte milli teknik direktör Julian Nagelsmann zaten net bir sinyal göndermişti. Bu nedenle büyük bir sürprizin olmayacağı varsayılmıştı.

Tabii şu anda Leon Goretzka ve Mats Hummels'in kadro dışı bırakılması tartışılıyor. Ancak benim için Nagelsmann'ın kadroyu bu şekilde bir araya getirip bu şekilde bırakması anlaşılır bir şey. Ayrıca 2026 Dünya Kupası'nı da düşünerek ileriyi düşünmesi ve takımı buna göre kurması gerekiyor. Dolayısıyla onun kararları bana göre doğru ve mantıklıdır.

Aday gösterilen stoperlere bakmanız yeterli: Antonio Rüdiger ve Jonathan Tah hazır. Bana göre Tah bu sezon gelişimde önemli bir sıçrama daha yaptı. Nico Schlotterbeck de Avrupa Şampiyonası'na katılmayı hak ediyor ve şunu söylemek gerekir ki Hummels'tan tamamen farklı bir bakış açısına sahip. Bu iade kampanyası kesinlikle doğruydu. Ayrıca Robin Koch ve Waldemar Anton da var ve bu pozisyonda daha fazla oyuncunun olması mantıklı değil.

Ayrıca yeterince orta saha oyuncumuz var ve gerekirse orada oynayabilecek Joshua Kimmich gibi isimler de var. Goretzka'da bu eğilim Nagelsmann'da da öngörülebilirdi – ve Bayern koçu Thomas Tuchel'in, Real Madrid'e karşı Şampiyonlar Ligi yarı finalinin ikinci ayağında başlangıç kadrosunda Goretzka yerine Aleksandar Pavlović'i seçtiğini göz önünde bulundurursanız, sadece ikiyle ikiyi bir araya getirmek. Bu anlaşılabilir bir durum.

Bu kesinlikle doğruydu

Bu elbette ikisi için de acı bir hayal kırıklığı ama ben onların şanslarını gizlice gerçekçi bir şekilde önceden değerlendirdiklerine inanıyorum. Bu arada, Nagelsmann'ın en büyük güçlerinden biri, aday gösterilip gösterilmemesine ilişkin her türlü tartışmayı ustalıkla yönetmek ve bunların ortaya çıkmasına asla izin vermemektir. Her şey çok sessizce gerçekleşiyor, bu arada sözleşmesinin uzatılması da öyle. Turnuva sırasında böyle bir şantiyeye ihtiyacınız yok ve bu kadar erken ve hızlı bir şekilde kapatılabilmesi de doğruydu.

Bu arada, Avrupa Şampiyonası kadrosunun bir yönü beni özellikle mutlu ediyor: Hücumda çok fazla seçeneğimiz var; çünkü yakın geçmişte tam da bunu kaçırıyorduk. Son bir iki yıldır Niclas Füllkrug oradaydı, başka kimse yoktu. Ama şimdi elimizde Hoffenheim'da harika bir yıl oynayan Deniz Undav, Maxi Beier ve ayrıca mutluluğu ortada bulan Kai Havertz var. Onun soldaki deneyini hiç beğenmedim. Hatta eminim ki Havertz Avrupa Şampiyonası'nın merkezi forveti olacak. Nihayet bu pozisyonu doldurabilecek farklı türde oyuncuların yer aldığı seçenekler var. Bununla çok gurur duyabiliriz.

Ancak genel olarak her zaman takımın eksenine bakarım; bu benim için çok önemli. Kalede Manuel Neuer, savunmanın en iyi iki ismi, orta sahada kaptan İlkay Gündoğan ve Toni Kroos ve önde de Havertz var. Buna çevrenizdeki “genç, vahşi olanları” da ekleyin; bu da sizi sabırsızlıkla bekliyor. Ve: Bu konuda iyi hislerim var.

Ancak bunu ancak Mart ayındaki uluslararası maçlar için kadroyu aday gösterdiğimde ve daha da fazlasını, Fransa (2:0) ve Hollanda'ya (2:1) karşı sergiledikleri performanslar sayesinde elde ettim. sabırsızlıkla bekliyorum, bundan sonra ne olabileceğini hissedebilirim. Sonuçta, karşı oynadığınız sıradan bir müşteri değildi. Sadece benim için değil birçok insan için bir şeyler ortaya çıktı.