DGS, yerleştirme sonuçları erişime açıldı

Hasan

New member
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 27 Ağustos-7 Eylül’de tercihleri alınan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Tahsiline Dikey Geçiş İmtihanı (2021-DGS) yerleştirme sonuçları belirtildi.

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt süreçleri ilgili üniversite tarafınca 17-24 Eylül’de yapılacak.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Konseyi Başkanlığının e-Devlet kapısı üzerinden sunduğu “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, “https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” adresi üzerinden 17-22 Eylül’de elektronik kayıt süreçlerini gerçekleştirebilecek.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt süreçlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt süreçlerinin muvaffakiyetle gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekiyor.

E-kayıt süreçlerini muvaffakiyetle tamamlayan adayların, yerleştirildikleri üniversitelerin web sitelerinde duyurulacak tarihlerde ders kayıt süreçleri için üniversitelerine giderek kendilerinden istenen evrakları yetkililere sunmaları gerekiyor.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye müddeti ortasında başvurmaları gerekiyor.

ÖSYM Lideri Prof. Dr. Halis Aygün, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, adaylara lisans eğitimlerinde muvaffakiyetler diledi.