DGS imtihan giriş yerleri ne vakit açıklanacak? İşte DGS imtihan giriş evrakı sorgulama sayfası

Hasan

New member
Üniversitelerin meslek yüksekokulu ve önlisans mezunları dört yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmek için Dikey Geçiş İmtihanı‘na (DGS) katılacak. İmtihana girişte adaylardan geçerlik kimlik evrakı ile birlikte imtihan giriş dokümanı istenecek. DGS imtihan giriş evrakında fotoğrafın olması zorunluyken renkli yahut renksiz çıktı kabul edilecek.

DGS İMTİHANI NE VAKİT 2021? İŞTE DGS İMTİHAN TAKVİMİ

Müracaat tarihleri: 21-31 Mayıs 2021

Geç müracaat tarihi: 8 Haziran 2021

İmtihan tarihi: 11 Temmuz 2021

İmtihan sonuçlarının açıklanması: 12 Ağustos 2021


DGS İMTİHAN GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?


İki yıllık (önlisans) eğitimlerini dört yıllık (lisans) programlarına tamamlamak isteyen adayların katılacağı Dikey Geçiş İmtihanı (DGS), 11 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenecek. ÖSYM, müracaat kılavuzunda imtihan giriş evraklarını imtihan tarihinden yaklaşık 10 gün öncesinde adayların görüntüleyebileceğini duyurdu. Buna göre imtihan yerlerinin 1 Temmuz 2021 Perşembe günü açıklanması bekleniyor.

Giriş dokümanlarında imtihanın gerçekleştirileceği merkez, bina, salon ayrıntıları ile adayların fotoğrafları bulunacak. Adaylardan giriş evrakları ile birlikte geçerli kimlik dokümanı istenecek. Öğrenci kartı, şoför evrakı ÖSYM imtihanlarında geçerli kimlik evrakı olarak kabul edilmiyor. Müddeti dolmamış pasaport, nüfus cüzdanı ve fotoğraflı kimlik kartı ile adaylar imtihana giriş yapabilir.


DGS İMTİHAN GİRİŞ EVRAKI NASIL VE NEREDEN ALINIR?

DGS imtihan giriş evrakları imtihan tarihinden en az 10 gün evvel adayların erişimine açılacak. İmtihan giriş dokümanlarını edinmek isteyen adaylar ÖSYM Aday Süreçleri Sistemi (AİS) ais.osym.gov.tr üzerinden TC kimlik numarası ve şifresiyle sisteme giriş yapmaları gerekmektedir. Giriş sürecinin akabinde sol tarafta bulunan menüde müracaatlar kısmından adaylar imtihan giriş evraklarının çıktısını alabilir.

2021 DGS İMTİHAN GİRİŞ YERİ SORGULAMA EKRANI


DGS İMTİHAN MÜDDETİ KAÇ DAKİKA?


DGS’de sayısal ve sözel kısımdan oluşan yetenek testi uygulanacak. İmtihan, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama mühleti 150 dakika olacak. İmtihanda uygulanacak test, oldukçatan seçmeli sorulardan oluşacak.


DGS’DE KAÇ SORU VAR?

DGS’de 60 sayısal 60 sözel olmak üzere toplamda 120 soru adaylara yöneltilir. Her iki kısım ortasında 10’ar tane mantık sorusu bulunur. Bu gayeyle hazırlanan sorular, ön lisans programlarında öğrenilen bilgi ve marifetleri ölçmeye yönelik değildir.

2021 DGS İMTİHANINDA NELER SORULACAK?

Dikey Geçiş imtihanında adaylara sayısal ve sözel kısımdan oluşan yetenek testi uygulanacaktır. DGS imtihanında 120 soru için adaylara 150 dakika mühlet verilecek. İmtihanda uygulanacak testlerde, lisans tahsilindeki başarıda tesirli olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme marifetlerinin ölçülmesi amaçlanmaktadır. Test soruları farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.


DGS 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri seviyede olur.

İmtihanda 4 yanlış 1 doğruyu götürmekle birlikte, yanlışlar ilgili kısmın doğrularını gdolayır.

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş İmtihanı (DGS), 2000 yılından bu vakte kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim önlisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için ÖSYM tarafınca her yıl düzenleniyor.

İmtihanda uygulanan testin genel gayesi, lisans tahsilindeki başarıda tesirli olan sözel ve sayısal içerikli akıl yürütme maharetlerinin ölçülmesidir.

DGS MÜRACAAT KILAVUZU 2021
 
Üst