Chelsea'nin plajdan gol kahramanı: “Her şeye borçlu”

Temel

Global Mod
Global Mod
Kulüp Dünya Kupası

Chelsea'nin plajdan gol kahramanı: “Her şeye borçlu”

9 Temmuz 2025 – 06:37Okuma Süresi: 2 dakika.

Fluminense - FC Chelsea

Resmi büyütmek

Enzo Fernandez (yukarıda), eski kulübü Fluminense'e karşı ikinci golünden sonra maç kazananı João Pedro'yu kutluyor. Brezilyalı özür diliyor. (Kaynak: Sven Hoppe/DPA/DPA resimleri)

Ne bir hikaye: João Pedro, Rio de Janeiro'da “Grip” konusunda eğitildi. Ve şimdi Brezilyalı eski kulüplere iki kez vuruyor. Paris ya da Real şimdi Chelsea ve yeni geldiğini bekliyor.

Plaj tatilcisinden Chelsea'ye kadar Hero-joão Pedro, Club Dünya Kupası'nda masal benzeri bir futbol hikayesi yazdı. Fluminensee'de eğitilen forvet, yeni kulübü FC Chelsea'yi 2-0'da (1-0) ABD'deki turnuvanın finaline neredeyse bekar iki fantastik golle yönetti.

“Bu benim için bir rüya başlangıçtı. Daha iyi yürüyemezdi,” dedi 23 yaşındaki Metlife Stadyumu'ndaki büyük gününden sonra. Ne çılgın bir hikaye. Fluminense, João Pedro Junqueira de Jesus'un Gençlik Kulübüdür. Brezilyalılar daha sonra 18 yaşında İngiltere'ye taşındı.

Ve şimdi Brighton & Hove Albion'un başında transfer penceresinin açılmasıyla “Blues” a. Ve onlar için ikinci görevde hemen ilk iki golünü attı; Biri 20 metreden açıya kadar çok duygu ve çekim teknolojisi olan. Ve biri çapraz çubuğun altında acımasız kuvveti olan.

Ancak New York Kapıları'ndaki son stadyumdaki 70.556 seyircinin önündeki çift paketinde, “Maçın Adamı” olarak ödüllendirilen forvet, coşkulu bir sevinç olmadan yaptı. Kollarını bile vurguladı.

João Pedro, daha sonra stadyumun dışındaki dünya basınının önünde beyaz bir çadırda oturduğunda ve iki soruyu cevapladığında, “Açıklaması kolay,” dedi. “Fluminense bana gençken her şeyi verdi. Minnettarım,” dedi Rio de Janeiro'dan kulübe hala yakın bağlantıya. Eski kulübünün finalde olmaması “bir utanç” bile.

“Ama ben bir futbol uzmanıyım. Ve sahada bir işim var. Şimdi Chelsea için oynuyorum. Ve gol atmam için bana para ödüyorsun” dedi. João Pedro Chelsea 60 milyon avroya mal oldu.

Ve toplam 96 dakikalık kullanımdan sonra, transferi zaten kaydetti. Çünkü finaldeki final Chelsea'ye 30 milyon dolarlık ödül para getiriyor. Pazar günü Paris Saint-Germain veya Real Madrid'e karşı bir başarı, primi 40 milyon dolara çıkaracaktı.

Chelsea teknik direktörü Enzo Maresca, potansiyeli en iyi forvete getiren yeni forvet hakkında konuştuğu kadar parayı düşünmedi. Maresca, “Onun için çok mutluyum. Çok iyi bir oyuncu olduğunu ve oyunlar yapabileceğini biliyorduk. İlginç olan şey: Bize doğrudan tatilden geldi. Belki de bu yüzden daha taze idi.” Dedi.

João Pedro plaj hayatını kaçırmıyor gibi görünüyor. Bunun yerine, New York'un sıcağında PSG veya Real'e karşı daha fazla çalışmayı dört gözle bekliyor. “Şimdi finale konsantre olmalıyız,” dedi, büyük metlife sahnesinden Pazar gününe kadar kaybolmadan önce.