“Canavar” Min-jae Kim etkileyici bir başlangıç yaptı

Temel

Global Mod
Global Mod

Yeni imza atan Min-jae Kim, Bayern Münih macerasında hızlı bir başlangıç yaşar ve Tuchel and Co.’yu doğrudan etkiler. Ondan beklentiler büyük. Asya gezisinde, Güney Koreli cazibe merkezi olacak.

Julian Buhl, Bayern Münih’ten rapor veriyor

Yeni imza atan Min-jae Kim’in Salı günü Bayern Münih’in Tegernsee eğitim kampına gittikten sonra kaybedecek vakti yoktu. Oraya vardığında doğrudan bisiklet ergometresine tırmandı. Ardından bölge ligi takımı FC Rottach-Egern ile oynadıkları ilk test maçında (27:0) yeni takım arkadaşlarına tekme atıp izledi ve peş peşe gelen yeni takım arkadaşlarını selamladı.

Joshua Kimmich, Kim’in aynı anda tekmelediği görünüşte etkileyici watt sayısını görünce hemen başını salladı. Antrenör Thomas Tuchel ve Onursal Başkan Uli Hoeneß devre arası sırasında hala bisiklet sürmekte olan defans oyuncusu ile birkaç hoş geldin sözü alışverişinde bulundular.

Çarşamba günü hâlâ bireysel olarak çalışıyordu, ancak eğitim kampının son ünitesinde takım eğitiminin bazı kısımlarını çoktan tamamladı. Kim, Cuma öğleden sonra düzenlediği ilk basın toplantısında resmen tanıtıldı. Kendini Bavyera dilinde bir “Servus” ile tanıttı.

Canavar? “Başlığı beğendim”

1.90 boyundaki adam, anavatanında görünüşü ve tavizsiz oyun stili nedeniyle “canavar” olarak anılır. Kim, “Bu lakabı beğendim, bir defans oyuncusu olarak olumlu niteliklerimi özetliyor,” diyor. “Bu atamayı Almanya’da da onaylayabilmem önemli.” Bunu sahada göstermek istiyor.

Oldukça utangaç görünen Kim, “Sahada bir lider olmak istiyorum,” dedi, “saha dışında, pek değil.” Orada “oldukça kibar ve utangaçtı”. Bayern’in yeni utangaç “canavarında” sahip olduğu umutlar çok büyük. Ve Kim bunları olabildiğince hızlı ve iyi bir şekilde yerine getirmeye istekli.

Bayern’deki ilk haftasında sıkı bir programı geride bıraktı. Ancak, Bavyeralıların Tegernsee Gölü’ndeki bir dağ kulübesinde geçirdikleri takım gecesini ve dolayısıyla endüstride alışılmış olan başlangıç ritüelini kıl payı kaçırdı.

Tuchel, “neredeyse Şampiyonlar Ligi seviyesinde” sınıflandırdığı Konrad Laimer (“I sing a Liad für di”) ve Raphaël Guerreiro’nun (“Toi Plus Moi”) performansları hakkında sırıtarak “Yeni gelenler şarkı söylemek zorundaydı,” dedi. Tuchel’in ilk başta açıklamadığı şey: O da mikrofonu kaptı ve takımın önünde gecikmiş çıkışını Rainhard Fendrich’in “Macho Macho” ile yaptı.

“Sezona güzel bir başlangıç oldu ve bu da bir fark yarattı. Moralleri yükseltti ve herkesi yeniden sezon havasına soktu” dedi. Yeni CEO Jan-Christian Dreesen, Başkan Herbert Hainer ve selefi Uli Hoeneß de oradaydı.

Karaoke hayranı Kim internette bir canavar vurdu

Kim de orada olsaydı, kesinlikle gecenin bir başka önemli olayını daha sağlardı. Bir yıl önce karaoke hayranı, SSC Napoli’deki sunumu sırasında kendini dizginlemesinden kurtulmuş ve toplanmış ekibin önünde becerikli dans rutinleri de dahil olmak üzere Güney Kore’nin hit şarkısı “Gangnam Style”ı seslendirmişti.

Kim, uzun zamandan beri internette bir canavar haline geldi. En geç Bavyeralıların yeni Asyalı yıldızlarıyla birlikte 3 Ağustos Pazartesi’den itibaren başlayacakları Asya gezisinde yeniden dans etme fırsatı yakalayacak.