BVB yıldızı ülkesini Afrika Kupası'nda şampiyonluğa taşıdı

Temel

Global Mod
Global Mod



1992 ve 2015'in ardından ev sahibi Fildişi Sahili, Afrika Kupası'nı bir kez daha kazandı. Nijerya karşısında belirleyici oyuncu Dortmundlu bir oyuncu.


Ev sahibi Fildişi Sahili, galibiyet golcüsü Sébastien Haller sayesinde üçüncü kez Afrika Uluslar Kupası'nı kazandı. Abidjan'daki finalde Borussia Dortmundlu profesyonel futbolcunun liderliğindeki takım, Nijerya'yı 2:1 (0:1) mağlup etti.


Fildişi Sahili adına Franck Kessié (62. dakika) ve Haller (81.) gol atarken, William Troost-Ekong (38.) Nijerya'yı öne geçirdi. Fildişi Sahili 1992 ve 2015 yıllarında da kıta şampiyonluğunu kazanmıştı. Üçüncülük maçında Güney Afrika, 120 dakika boyunca gol atamayan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ni penaltılarda 6-5 mağlup etti.


Zaten yarı finalde kazanan golcü


Haller başlangıçta Fildişi Sahillilere muhteşem bir kafa vuruşu girişimiyle (75') skoru 2-1 yapmayı kaçırdıktan sonra, biraz sonra daha iyisini yaptı: 29 yaşındaki oyuncu Simon Adingra'nın yaptığı ortayı sanatsal bir şekilde sağ eliyle yakın direğe bastırdı. ayak uzun köşede. Haller, Fildişi Sahili'nin yarı finalde Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ni 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın golcüsü oldu.


1980, 1994 ve 2013 yıllarında Afrika Uluslar Kupası'nı kazanan Nijerya, ilk etapta savunma açısından istikrarlı ve etkili bir şekilde finalde yer aldı. Batı Afrikalılar ilk yarıda sadece iki gol atma girişiminde bulundu ve bir kez başarılı oldu: kaleci Yahia Fofana, Troost-Ekong'un güçlü kafa vuruşuyla başa çıkamayacak kadar güçsüzdü. Kessié bir kornerden sonra uzak direğe başarılı bir şekilde gizlendiğinde ekolayzır da bir kafa vuruşuyla geldi. Haller son aşamada zaferi mükemmelleştirdi.
 
Üst