Mats Hummels, teknik direktörlük kariyerine devam etmek için Borussia Dortmund'dan ayrılıyor mu? Gereken şeye sahip mi?
Mats Hummels dünya şampiyonu. Ancak Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu elinden kaçtı. Bu yılın premier klasman finalinde kendini taçlandırmak için bir şansı daha vardı ama sonunda Real Madrid Cumartesi akşamı 2-0 kazandı. Şimdi asıl soru şu: Hummels için sırada ne var?
Bu yaz ne olacağı belli değil. Sözleşmesi bitiyor. Bu nedenle Real ile düello Dortmund'un son maçı olabilirdi. Finalin ardından Hummels, ZDF'nin bunun Dortmund'daki son maçı olup olmadığı sorusuna şu yanıtı verdi: “Hiçbir fikrim yok. Bilmemek tuhaf geliyor. Ama bu doğru. Her şey önümüzdeki birkaç hafta içinde belli olacak.”
Birkaç gün önce Hummels “Sport Bild”e şunları söylemişti: “Üç seçenek var: BVB, istifa veya başka bir kulüp. Sonu şu anda en az olası seçenek. Benim göz ardı ettiğim şey: uzak bir yabancı ülkeye taşınmak, ABD'ye ya da benzer bir şeye BVB'den ayrılırsam yakınlardaki bir Avrupa ülkesine giderim.” Buna uygun olarak son zamanlarda Juventus Torino ve AC Milan'ın ilgilendiği yönünde söylentiler ortaya çıkıyor.
Hummels oynamaya devam edecek mi, yoksa belki de sahadan koçluk sırasına geçecek mi? Ayrıca olası bir antrenörlük kariyerinden de söz ediyor: “Evet, bu ihtimal mevcut. Futbola dair bir vizyonum var ve bunu aktarmak istiyorum. Ancak bir şey de açık: Aktif kariyerimin ardından, futbola başlamadan önce birkaç yıl dinlenmeye ihtiyacım var. Kendimi yeniden bu baskıya maruz bırakıyorum.”
Hummels teknik direktör mü olacak? En azından mevcut antrenörü Edin Terzić'i bu sezon BVB oyun felsefesiyle ilgili bazı kararları nedeniyle sert bir şekilde eleştirdi. Terzić'in Dortmund'u oynatma şekline öfkeliydi. Terzić'le sohbet etmeye çalıştı ve “önerilerde” bulundu: “Onu sahada o formayla gördüğümde onuruma hakaret hissettim. O kadar itaatkar, futbolda o kadar aşağılık.” Bu şu soruya yol açıyor:
Düşüncelerini paylaş
Konuyla ilgili görüşünüz nedir? [email protected] adresine bir e-posta yazın