Bundesliga koçu daha önce benziyordu

Temel

Global Mod
Global Mod
Bundesliga koçu 70 yaşına girer

Peter Neururer 30 yıldan fazla bir süre önce böyle görünüyordu

04/26/2025 – 14:31Okuma Süresi: 2 dakika.

Peter Neururer: Bochum, Schalke ve Duisburg'un eski koçu bugün doğum günü var.

Resmi büyütmek

Peter Neururer: Bochum, Schalke ve Duisburg'un eski koçu bugün doğum günü var. (Kaynak: Image/Joeran Steiniek)

Peter Neururer, Alman futbolunun emektarıdır. Özellikle Ruhrpott'ta iyi bilinen bir isim. Şimdi 70 yaşında.

Belki de en iyi bilinen Alman futbol bıyığı olan adamın doğum günü var. Peter Neururer bu Cumartesi 70 yaşına giriyor. Onlarca yıldır kenarda duran ve bugün futbolda uzman olarak çalışan bir adam için yuvarlak bir doğum günü. Neururer özellikle Ruhrpott'ta dışarıdaydı.

1980'lerin sonunda Rot-Weiss Essen'i, 1989'dan 1990'a kadar Schalke 04'ü eğitiyor. 2001'den 2005'e ve 2013'ten 2014'e kadar VFL Bochum'da çalıştı, bu arada MSV Duisburg (2008-2009) ile sözleşme imzaladı. Ve SG Wattenscheid'de spor yönetmeniydi. Ülkenin diğer bölgelerinde Hannover 96, 1. FC Köln, Alemannia Aachen veya Kickers Offenbach gibi istasyonlar da var. Toplam 214 Bundesliga oyunu ve 320 ikinci bölüm oyunu takımları için Neururer'a baktı.

Son aralarında en son olmasından bu yana on yıldan fazla zaman geçti. “Artık böyle hissetmiyorum,” diyor Neururer, Alman Basın Ajansı ile yaptığı röportajda. Tabii ki istisnalar var, özellikle kalpli kulüpler için: “Eğer Schalke, FC Köln veya Bochum ihtiyacı olacaksa. Ama aksi takdirde artık yapmazdım.”

Bu, artık 70'in ötesindeki profesyonel işletmeye geri dönmeyeceği anlamına gelmez. “Bir spor direktörü veya spor direktörü olarak – hemen. Diğerlerinden daha fazlasını yapmaya cesaret ediyorum.”

Görsel olarak, Neururer çok az değişti, sadece saç biraz gri oldu. Ancak, saç modeli ve sakal 1980'lerden beri neredeyse değişmedi. Koçluk kariyerinin başında, kült eğitmeni bir “Schnäuzer” ile seyahat ediyordu.

Her halükarda, diğer 70 yaşındakilerin belki de emeklilikte üstlendiği özel planlardan duyulacak çok şey yoktur. Buna göre, yetişmeye gerek yok: “45 gibi hissediyorum, bana zaten iki torun veren iki çocuğum var. Harika bir evliliğim var.”

Bir hobi bisikletçisi olarak bile, ömür boyu süren bir rüya yerine getirilir: Harley-Davidson Cruiste Nörurer ile arkadaşlarıyla, şimdi 50 ABD eyaletinde, hatta Alaska. “Bunu geçen yıl yaptık. Doğrudan Hawaii'den Alaska'ya çevrildik. Çılgın bir tarih, ama biz böyle oluruz,” diyor Neururer.

Bu yüzden sadece yerine getirilmez: “Kabuğu bir kez elimde tutma hayalim var.” Ancak bu, bir spor direktörü veya spor direktörü olarak tekrar çalışmak zorunda kalacaktı.