“Bu şekilde işe yaramaz”

Temel

Global Mod
Global Mod

DFB yönetim kurulu üyesi Ralph-Uwe Schaffert, Alman milli takımını eleştirdi. Şimdi Rudi Völler tepki gösterdi ve net sözler buldu.

DFB Başkan Yardımcısı Ralph-Uwe Schaffert, Alman milli futbolcularına yönelik yeniden sert eleştirilerde bulunarak ortalığı karıştırdı ve spor direktörü Rudi Völler arasında büyük bir anlayışsızlığa neden oldu. Kuzey Almanya Futbol Federasyonu, Aşağı Saksonya Futbol Federasyonu başkanı ve Alman Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı “Hannoversche Allgemeine Zeitung” ve “Neue” ile yaptığı röportajda “Oyuncu kadrosunu kökten değiştirmenin zamanı geldi” dedi. Basın”.

Özellikle 67 yaşındaki oyuncu, birçok milli oyuncuyu Avrupa Şampiyonası’nın kendi ülkelerinde başlamasına neredeyse altı ay kala tutum eksikliğiyle suçluyor. Schaffert, “Çünkü şu anda aktif olan çok az sayıda oyuncu olmadığı için, sahada mümkün olan çabanın belki de yüzde 85’ini harcayabileceklerini düşünüyorlar” dedi. “Almanya adına oynamak eskiden bir onurdu. Bugünlerde bunun büyük bir yük olduğunu hissediyorum. O zaman eğer böyle bir tavrım varsa, bunu bırakmalıyım.”

Schaffert’in ilk eleştirisi değil

Völler bunu böyle bırakmak istemedi. DFB’nin spor direktörü ve eski dünya şampiyonu, ilk kez milli takıma yönelik açık eleştirilerle dikkat çekmeyen üst düzey DFB yetkilisinin cümlelerine Bild’de tepki gösterdi. “DFB’de herkesin işi var. Herkesin milli takımla ilgilenmesi güzel bir şey, son birkaç maç sonrası eleştiriler de gayet normal. Ancak önemli oyuncularımızı bu kadar abartılı bir şekilde eleştirmemiz kabul edilemez.” Völler.

Völler ayrıca Schaffert’ın gerçekten böyle kastettiğini hayal edemediğini belirterek, “Bunu ona bir fincan kahve içerken tekrar açıklamaktan memnuniyet duyarım” dedi. DFB sözcüsü Steffen Simon daha önce Schaffert’ın açıklamalarına ilk tepkisinde şöyle demişti: “Görüşme koordineli değildi. Bunu şirket içinde halledeceğiz.”

DFB başkan yardımcısı, bu yılın başında kendi bölgesi olan Hildesheim’daki yeni yıl resepsiyonunda milli oyuncuları Katar’daki Dünya Kupası sırasındaki davranışlarından dolayı eleştirdiğinde zaten büyük bir heyecan yaratmıştı. O zamanın en güçlü Kuzey Almanya futbol yetkilisi, “Alman milli oyuncuları ağızlarını maymun gibi kapatıp kuaförün otele gitmesini emrederse, Japonya’ya kaybederlerse şaşırmamalısınız” dedi.

Schaffert, Kimmich ve Gündoğan’ı eleştirdi

Dünya Kupası’nda Japonya’ya karşı alınan 2-1’lik açılış yenilgisi öncesinde milli oyuncular gösterişli bir şekilde ağızlarını kapattılar. Dünya derneği FIFA’nın “One Love” kaptan kol bandına getirdiği yasağı protesto etmek istediler. Schaffert daha sonra maymun karşılaştırması için özür diledi ve DFB yönetici meslektaşı Ronny Zimmermann tarafından “ona adil davranması” konusunda kamuoyu önünde uyarıldı.

Şimdi de Celle Bölge Yüksek Mahkemesi’nde yaklaşık 25 yıl hakim olarak görev yapan avukattan yeni eleştiri. Schaffert röportajda milli oyuncular Joshua Kimmich (Bayern Münih) ve İlkay Gündoğan’dan (FC Barcelona) özellikle bahsetti. Kimmich lider bir oyuncu olduğuna dair “şu ana kadar kanıt sunamadı”. “Kulüpte bile.”

Milli takım kaptanı Gündoğan ile birlikte, “Ne tuhaf ki, önce kulüpte çok iyi oynuyor, sonra milli takımda öyle oynuyor ki, aklınıza şu fikir geliyor: Daha az yetenekli ikiz kardeşini mi gönderdi?” dedi Schaffert. Temel olarak milli takım hakkında düşünmeniz gerekiyor: “Artık sadece çok yetenekli olanlara değil, aynı zamanda kolları sıvamaya hazır olanlara da ihtiyacımız olabilir.”

Nagelsmann’a övgü

Milli oyunculara yönelik eleştirilerine rağmen Schaffert, DFB için de bir sorun görüyor: Federasyon olarak yeni teknik direktör ararken artık kulüp futboluna ödenen meblağlara yetişemiyor. Schaffert, “Bir sonraki milli teknik direktör artık Hansi Flick’in aldığını alamayacak çünkü DFB’nin artık buna gücü yetmiyor” dedi. “Artık bir milyondan az kazanan bir Bundesliga koçu neredeyse yok. Her şey o kadar tavan yaptı ki, azaltılması pek mümkün değil.”

Ancak mevcut milli teknik direktör Julian Nagelsmann, DFB başkan yardımcısıyla iyi durumda. Schaffert, “Julian Nagelsmann beni kişisel olarak ikna etti; kendisini denetim kurulumuza ve başkanlığımıza tanıttı” dedi. “Bunun, dikkate alınan tüm varyasyonların en iyisi olduğuna inanıyorum.”