Boks Federasyonu Lideri Eyüp Gözgeç: “Futbolda Muvaffakiyet Yok Para Orada”

KaraYeL

New member
AJANSSPOR-HABER

Türkiye Boks Federasyonu (TBF) Lideri Eyüp Gözgeç, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Gözgeç, Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası’nda alınan 5 altın madalya ile ilgili de övgü dolu kelamlar sarf etti.

“Bu belirli bir çalışmanın ürünü”

Radyospor’da yayınlanan Aksi Köşe programında Aygün Özipek’e konuşan Gözgeç, “Olimpiyatlar ve Dünya Şampiyonası’nda başarılı olduk. Bunlar tesadüf değildi. Bu aşikâr bir çalışmanın eseri. 11 yıldır federasyon lideri olarak bakılırsav yapıyorum. Şu anda muvaffakiyete ulaşan arkadaşlarımız biz bakılırsave başladığımız da çocuklu yaşlardaydı. Ülke olarak amatör branşlarda önemli muvaffakiyetler elde ettik. Bu alanda başarılarımızın en kıymetli niçini Sayın Cumhurbaşkanımızın eforları, Cumhurbaşkanımıza epeyce teşekkür ediyorum. Basınımız da amatör branşlara fazlaca ilgi gösteriyor.

“Fenerbahçe’nin önemli katkıları oldu”

Sporcularımızın birçoğu şu anda Spor Akademi’sinde eğitim alıyorlar. Atletlerimizin hayatları spor oldu. Genç nüfus arttı birebir vakitte işsizlik de arttı ancak atletlerimizin hepsi çalışıyor. Geçmişte sokak çocuklarıyla ilgili çalışmamız oldu, bu alanda burada da söyleyeyim; Fenerbahçe’nin önemli katkıları oldu. Boksta ve güreşte bu çocuklarımızı değerlendirmeliyiz. Çocuk Esirgeme Kurumu’yla ilgili de projemiz var. Ben bu fikrimi Sayın Fatma Şahin ile de paylaşmıştım.

“Futbolda muvaffakiyet yok, para orada”

Futbolda muvaffakiyet yok, para orada, basketbolda muvaffakiyet yok lakin para orada. Kulüpler bazında bu alanlarda muvaffakiyet var fakat ulusal grup seviyesinde yok. Biz maçlarımızı Başakşehir’de yaptık, tesisleşme sorunumuz var. Umarım bizim alanımıza da ilgi gösterirler. 7 yıldır bir kamp alanı yaptıramadık, artık bakanımız sağ olsun yapacağını söylemiş oldu.

“Kadınlarımız hem spor yapmaya birebir vakitte yemek yapmaya çalışacak”

Türk bayanı epeyce disiplinli, bayanlarımız spor yapmaya çalışacak da yemek yapmaya çalışacak da en güzelini yapmak ister. Boks sporu fazlaca ağır bir spor, severek yapılması gereken bir spor. Boks sporunun tanınan olması bizim çalışmalarımız yardımıyla oldu. Bu alanda gümüş ve altın madalyalar kazandık.

“Yeterli bütçeye sahip değiliz”

Bakanlığımızın dayanağı inkar edilemez lakin kâfi bütçeye sahip değiliz. Boks şampiyonası için 86 milyon TL bütçe gerekliydi, 70 milyon TL sponsor bulduk, 16 milyon TL açığımız var. Ben bu durumu bakanımıza anlattım; o da takviye olacağını söylemiş oldu. Bu noktada problem yaşayacağımızı düşünmüyorum” dedi.