Spor kurulunun sona ermesinin ardından Berlinlilerin sinirleri geriliyor. Görevden alınan Fredi Bobic’in halefleri bir basın toplantısında tanıtılıyor. Başkan Kay Bernstein, olan bitenin ayrıntılarını veriyor.
Krizle boğuşan Bundesliga kulübü Hertha BSC, Pazar günü düzenlediği basın toplantısında Cumartesi akşamı serbest bırakılan Fredi Bobic’in yerine Benjamin Weber ve Andreas Neuendorf’u takdim etti.
Weber, yeni sportif direktör olarak Bobic’in görevlerini devralacak. Bir kadro planlayıcısı olarak Dirk Dufner, sondan bir önceki masada kalıyor. Weber, eski Hertha profesyoneli Andreas Neuendorf tarafından da desteklenmektedir.
Eğitmen Sandro Schwarz’ın işi hakkında endişelenmesine gerek yok. Kulüp Başkanı Kay Bernstein şunu vurguladı: “Koçluk ekibine %100 desteğimizi verdim.” Schwarz ile birlikte Pazar sabahı da oyunculara bilgi verdi. Bernstein, Bobic’in görevden alınmasının ani bir tepki olmadığını, panikten bile olmadığını, “iyi düşünülmüş” olduğunu söyledi. Derbinin sonucu ne olursa olsun karar verildi. Yeni yılda üçüncü maçta aldığı üçüncü mağlubiyet nedeniyle Hertha 14 puanla sondan ikinci sırada yer alıyor.
Alt yapı akademisinden yaklaşık bir yıl önce ayrılan Weber, “Kulübüme bu kadar çabuk döneceğimi düşünmemiştim. Genel olarak, şu anda 42 yaşında olan oyuncu, kulüp için 18 yıl boyunca çeşitli pozisyonlarda çalıştı.
Süreden sonra biraz kapattı, ama aynı zamanda çokça oturdu. Weber, “Yolumu tekrar iyi buldum. Eve dönmek gibiydi” dedi ve büyük zorluklara işaret etti. Weber, Salı günkü transfer döneminin sonuna bakarak, “Başlamak için can atıyorum,” dedi ve ekledi: “Tabii ki bu, neyin mümkün olduğunu görmek için bir sorun.”
Kayan yazıda okunacak basın toplantısı:
13:45: Bu, Hertha’daki basın toplantısını bitirir.
13:44: Mevcut durum onu üzüyor mu? Bernstein: “Elbette herkes gibi ben de endişeliyim. Endişeliyim: Hertha taraftarları yarın derbi mağlubiyetiyle nasıl işe gidecekler. Ancak durumu tersine çevirebileceğimize ikna oldum. Hala elimde Bir taraftarın bakış açısı, aynı zamanda başkanın bakış açısı ve hepimiz kulüp için her gün kendimizi buna dahil etmeye çalışıyoruz.”
13:42: Bernstein ayrıca teknik direktör Sandro Schwarz hakkında yorum yaptı ve şunu vurguladı: “Sandro tek gibidir, Sandro’nun desteğimiz var.” Oynak geliştirmede “daha fazla gelişme” gördünüz. Süreklilikle ilgili.
13:37: Bernstein onayladı: Maxi Fürst, takım menajeri olarak Thomas Westphal’ın yerini alacak. Westphal, Bobic’in görevden alınmasının bir parçası olarak da gitmek zorunda kaldı. Fürst daha önce pozisyonu Westphal ile paylaşmıştı.
13:36: Denetleme Kurulu Herrich şunu vurguluyor: Investor 777 ile kişi “doğru yolda”.
13:34: İki faktör Bernstein’ı kendinden emin yapıyor: “Hala yeterince maç var, transfer döneminde hâlâ yeterince zaman var.” Fredi Bobic ile yapılan sözleşme “bedava” idi. Yani bir “miras” değil.
13:31: Bernstein şunu vurguluyor: “Benjamin Weber’i bir an önce sportif direktör yapıp yapmayacağımızı da önceden düşündük. tekrar bir araya geldi. Birçoğu Horst Heldt veya Andreas Rettig’in bugün burada oturmasını beklerdi. Ancak son 15 yılda her zaman büyük isimler sunduk. Şimdi Berlin tarzına ikna olduk.”
13:28: Weber transferi planlarken onaylıyor: “Bir planımız var, ayrıca neyin mümkün olduğunu da biliyoruz ve şimdi neyin mümkün olduğunu görmemiz gerekiyor.”
13:27: Neuendorf ile etkileşim nasıl çalışmalı? Weber: “Zecke’yi tepeden tırnağa deneyimleyebildim. İnanılmaz derecede empatik. Zecke kalktığı her saniye futbolu yaşayan biri. Ve özellikle erkekler, o kadar kolay olmayabilecek, onun gücü.”
13:26: Bernstein rota değişikliği hakkında: “Akademiden son 20 yılda ortaya çıkanlardan gurur duyduğumuzu söyleyebiliriz. Benjamin Weber ve Zecke Neuendorf gibi tam olarak bunu uygulayabilecek iki özdeş figürünüz varsa, o zaman bu tam olarak ihtiyacımız olan şey.”
13:22: Teslim Tarihine kadar olan plan nedir ve istenen oyuncunun profili nedir? Weber: “Gerçek bir Pazar olmayacak. Şimdi bir profile girmek istemiyorum. Bu sabah Dirk Dufner ile konuştum. Şimdi asıl mesele neyin mümkün olduğu. Bu harika bir başlangıç.”
13:20: Weber, Şubat ayında Hertha’dan kısa bir süre ayrıldıktan sonra zamanı nasıl geçirdiği sorulduğunda şaka yapıyor: “Yolumu yeniden iyi buldum.”
13:19: Sandro Schwarz, Bobic’in görevden alınmasına nasıl tepki verdi? Bernstein: “Tabii ki dünkü maçın karışık durumuna da kesinlikle şaşırdım. Ancak Sandro şunu da söylüyor: Kimse kulübün üstünde değil. Tabii ki yeni takımla ilgili güven artırıcı önlemlere de ihtiyacımız var.”
13:18: Bernstein, Bobic’in görevden alınmasını daha ayrıntılı olarak açıklıyor: “Karara etki eden birkaç faktörü dahil ettik. Tek neden bu değildi, daha çok yön: kulüp için daha fazla tutkuya ihtiyacımız var.” Sportif durum da önemli bir rol oynadı. Olası yeni yatırımcı 777’nin karar üzerinde hiçbir etkisi olmadı, ancak bilgilendirildi. Bernstein: “Benimle gel.”
13:13: Şimdi soru-cevap bölümü başlıyor. Cumartesi günü Bobic ile görüşme nasıl gitti? “İçerik açısından gerçekten duygusuz. Sakindi. Sakin bir sohbet. Gerçekçi, bilgilendirici.”
13:11: Şimdi Weber şöyle konuşuyor: “Kulübüme bu kadar çabuk döneceğimi düşünmemiştim. Ben Hertha’yım ve bir takım olarak başarmak istediğimiz bu büyük görevin üstesinden gelmeyi dört gözle bekliyorum. Ben’ Başlamak için can atıyorum.
13:07: Bernstein spekülasyonu doğruluyor: Benjamin Weber yeni sportif direktör olacak. Gençlik akademisinin uzun süredir başkanı, yardımcı olarak Andreas “Zecke” Neuendorf’u da önerdi ve Hertha denetleme kurulu “kişisel ayrıntıları oybirliğiyle kabul etti.” Akademi ile lisans alanı arasında bir “bağ” olur.
13:06: “Bu, Fredi Bobic’e karşı bir karar değil, Hertha BSC için bir karar.”
13:05: “Bu sabah Sandro ile birlikte takımı kişisel olarak bilgilendirdim ve karara neyin dahil olduğunu açıkladım ve ayrıca koçluk ekibine %100 desteğimizi verdim.”
13:03: Bernstein, hazır bulunan gazetecileri selamlıyor. Başlangıçta Bobic’e son 20 aydaki çalışmaları için teşekkür ediyor ve şunu vurguluyor: “Tartışmaya girmek istemiyoruz.” Denetim Kurulu Başkanı Andreas Brüggemann ve Genel Müdür Thomas Herrich, masada Bernstein ve Hertha Academy eski Direktörü Benjamin Weber ile birlikte oturuyor.