Bayern’in yıldızı Joshua Kimmich, Leipzig kura çekimi sonrası: “Aptalca bir şey yaptık”

Temel

Global Mod
Global Mod

Bayern, RB Leipzig’e karşı ilk yarıda zayıf bir performans sergiledi ancak beraberliği kurtardı. Joshua Kimmich net sözler buluyor.

FC Bayern Münih için iki yüzlü bir maçtı. Leipzig’e karşı oynanan zirve maçının ilk yarısında, Alman rekor şampiyonu, geçmişte sıklıkla olduğu gibi, hata yapma eğilimini bir kez daha gösterdi ve 2-0 geriye düştü. Ancak ikinci yarıda cesur bir geri dönüş başarılı oldu ve Münih takımı 2-2’lik beraberliği kurtardı.

Maçtan sonra rahatlayan kaptan Joshua Kimmich, “Böyle bir tepki gösterebilmemiz kesinlikle son derece önemliydi” dedi. Takımımız maça iyi başladı ancak sonrasında can sıkıcı goller yedi. Leipzig topu oyuna soktuktan sonra öne geçti ve kornerden sonra skoru 2-0 yaptı.

Sky mikrofonunda Kimmich, “Leipzig’in standart durumlarda gol atması beni rahatsız ediyor” dedi. İlk yarıya ilişkin net değerlendirmesi, “Çok aptalca davrandık ve oyuna bir daha dönemedik” şeklindeydi. İkinci yarı önemli ölçüde daha iyiydi. Onun vardığı sonuç, “Sonuçta bu, puanların adil bir şekilde paylaşılmasıdır”.

Tuchel’in vardığı sonuç

Münih ekibi, Leverkusen karşısında bile 4. maç gününde 2-2’lik beraberliğin ötesine geçemedi. Şampiyonlar Ligi’nde de Manchester United’a karşı 4-3’lük bir galibiyet vardı ama yine çılgın bir maçtı. Bu nedenle Kimmich hala önemli bir gelişme potansiyeli görüyor: “Şu anda en iyi takımlara karşı 90 dakika boyunca özgüvenli bir şekilde oynama konusunda hâlâ sorun yaşıyoruz.”

Bayern antrenörü Thomas Tuchel de benzer bir sonuca vardı: “Hala iyileştirme için yer var” diye analiz etti. Takımı iyi başladı ama sonra kaybetti. 50 yaşındaki oyuncu oldukça özeleştiri yaptı: “Belki de plan buydu, bunu omuzlarıma alıyorum.”

1

Serhou GuirassyStuttgart

61.66010
2

Harry KaneBavyera

61.3338.
3

Jonas RüzgarWolfsburg

61.1607
4

Victor BonifaceLeverkusen

6116
5

Leroy SaneBavyera

60.8305

İlk yarıda takım aslında planlananın “tamamen zıt davranışını” sergiledi. Süper Kupa’da ve geçen sezon Leipzig’e karşı alınan önceki iki yenilgi göz önüne alındığında, soyunma odasında işler muhtemelen biraz daha kızıştı: “Bugün biraz daha duygusaldı” diye itiraf etti Tuchel. “İki kez kaybettik. Tuchel, “Bu gurur ve karakter göstermekle ilgiliydi” dedi.

İkinci yarıda takım daha fazla enerji ve istek gösterdi. “Çılgın bir yolculuktu.” Tuchel, geleceğe yönelik iyileştirmeler amacıyla şu sözü verdi: “Buna bağlı kalacağız.” Skor 2-0’a gelmeden kornerin altına giren kaleci Sven Ulreich de Tuchel’i savundu. “Ulle iyi iş çıkardı. Her kaleci bazen hata yapar.”

Öte yandan Leipzig antrenörü Marco Rose, kaçırılan farka rağmen memnun görünüyordu. “Eve iyi bir hisle gidiyorum” dedi. “Çocuklar bugün her şeylerini sahada bıraktılar.” Rose iyi bir üst düzey oyundan bahsetti. “Sonuçta puanların adil bir şekilde dağıtıldığına da inanıyorum. İkinci yarıda Bayern üstündü ancak daha fazla gol atma fırsatımız olduğunu düşünüyorum.” Leipzig’in en iyi takımlardan biri olduğunu bir kez daha göstermesi onun için önemliydi. Vardığı sonuç: “Yön doğru ama buna bağlı kalmalıyız.”