Herbert Hainer, serbest bırakılmasından kısa bir süre önce Julian Nagelsmann’a itirafta bulunmuştu. Şimdi de Bayern Başkanı açıklamalarını savunuyor.
Bayern Başkanı Herbert Hainer, Julian Nagelsmann’a daha birkaç gün önce dile getirdiği övgüsünün arkasında duruyor.
68 yaşındaki oyuncu, Bayern ile VfL Wolfsburg arasındaki lig maçının devre arasında MagentaTV’ye yaptığı açıklamada, “Evet, kısa bir süre önce Julian Nagelsmann’ı tamamen destekledim ve ‘uzun vadeli bir proje’ dedim” dedi. “Çünkü bunu istiyordum ve bunu Julian’la yapacağımızı ummuştum.” (Bayern patronlarının ve oyuncuların açıklamalarının nasıl bir araya geldiği hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyun.) Cuma günü Münih, Nagelsmann’dan ayrıldığını duyurdu.
Röportaj daha eski
Hainer, Pazartesi günü yayınlanan “müthiş” bir röportajda şunları söyledi: “Bunu beş yıllık bir sözleşmeyle belgeledik çünkü onunla bir şeyler inşa etmek istiyoruz. (…) Aradaki koçluk tartışması dışarıdan geldi, yapmadık” onları çitten çekmeyin.”
Hainer’e göre, röportaj bir hafta önce, yani FC Augsburg’a karşı 5:3’ten sonra ve Bayer Leverkusen’de 1:2’den önce yapıldı. Yenilgi, teknik direktör değişikliği için belirleyici faktördü – Bayern, Cumartesi günü Thomas Tuchel’i yeni teknik direktör olarak atadı.
Hainer, Nagelsmann’ın “en iyi koç” olduğunu, ancak “günün sonunda” futbolun bir sonuç sporu olduğunu söyledi. Leverkusen maçı, yönetimi “düşündürdü”.