Bakanlık’tan Eda Parıltı Kaplan açıklaması: Türel süreçte şahsen bulunacağız

Temel

Global Mod
Global Mod
Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı, Eda Işık Kaplan’ın vefatı ile ilgili soruşturma evresinin yakından takip edildiğini duyurdu.

Bakanlığın toplumsal medya hesabından yapılan açıklamada “7 Ağustos 2021 tarihinde intihar ederek hayatını kaybeden Eda Parıltı Kaplan’ı intihara sürükleyen süreç ve vefatıyla ilgili soruşturma evresini yakından takip ediyoruz.

Kamu davası açılması halinde de davaya müdahil olarak hukuksal süreçte şahsen bulunacağız” sözleri kullanıldı.

07.08.2021 tarihinde intihar ederek hayatını kaybeden Eda Nur Kaplan’ı intihara sürükleyen süreç ve ölümüyle ilgili soruşturma evresini yakından takip ediyoruz.

Kamu davası açılması halinde de davaya müdahil olarak hukuki süreçte bizzat bulunacağız.

— T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (@tcailesosyal) August 9, 2021

NE OLMUŞTU?

Ankara’da polise giderek 2 kişinin kendisini cinsel akına maruz bıraktığını bildiren ve cürüm duyurusunda bulunan Eda Parıltı Kaplan, gözaltına alınan şahıslardan birinin özgür bırakıldığını öğrendikten daha sonra hayatına son vermişti.

Kaplan’ın intihar etmedilk evvel annesine şu biçimde bildiri attığı argüman edilmişti:

“Anne küçük kızın kimi şeylere dayanamıyor artık. Kızını epey harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı. Daima içine attı. Ancak o da epey birikti. Dayanamıyor artık. hiç bir şeylerin hoş olacağına inancı kalmadı. Her gün canı acıyacağına bir gün acısın deyip gidiyorum.

Hakkını helal et. Ömer’i, ablamı, Aleyna’yı Almanya’yı fazlaca seviyorum. Unutmayın beni. Hakkımı yerde bırakmayın lütfen. Ben katlanamıyorum, dimdik duramıyorum siz durun. her neyse hepinizi fazlaca seviyorum, yeterli bakın kendinize. Ben yapamadım ancak siz hoş günler için yaşayın.”