Hollanda ile İngiltere arasında oynanan Avrupa Şampiyonası yarı finali öncesinde, istemeden de olsa komik bir sahne yaşanıyor. Alexander Bommes daha sonra kendisiyle röportaj yapıyor.
Dortmund'da Hollanda ile İngiltere arasında oynanan Avrupa Şampiyonası yarı final karşılaşmasının başlama vuruşundan önce ilginç an: ARD yorumcusu Bastian Schweinsteiger, aniden kameraya sırtını dönerek ayağa kalktı ve sunucu Alexander Bommes'i şaşkına çevirdi.
Sahne, Çarşamba akşamı istasyonun canlı yayınının Dortmund stadyumuna geri dönüş kaydından geçmesiyle başladı. Daha önce olduğu gibi, Bommes resmin merkezindeydi. Ancak Schweinsteiger, kameradan uzakta durdu ve önce Bundesliga'da FC Bayern için oynayan Hollandalı defans oyuncusu Matthijs de Ligt ile konuştu. Ardından Schweinsteiger, 2015'ten 2017'ye kadar Manchester United'da oynadığı dönemde birlikte oynadığı Daley Blind ile de şakalaştı.
Bommes kendinden emin bir şekilde tepki verdi ve sahneyi mizahla karşıladı: “Uzmanımı kaybettim ama sorun değil. O zaman tek başımıza devam ederiz.” Ve aniden kendisi küçük bir şov yaptı: “Evet, aksi takdirde Basti'ye İspanya'nın en iyi takım olup olmadığını sorardım. Ona soracağım.” Bommes daha sonra taraf değiştirdi ve “Schweinsteiger” olarak cevap verdi: “Evet, peki, İspanyollar kesinlikle en iyi takım. Ayrıca Almanlara karşı oynadıkları oyun da çok etkileyiciydi – özellikle kanat oyuncularıyla.”
Bommes'in “Schweinsteiger” olarak yanıtladığı bir başka sorudan sonra, 2014 dünya şampiyonu toplamda 35 saniyenin biraz altında bir süre sonra kameraya geri döndü. Bommes: “Ah, işte yine buradasın. Şu anda seninle oynuyorum. Soruyu senin için zaten yanıtladım.”
Daha sonra normal ılımlılık devam etti ve Bommes, Bastian Schweinsteiger'i oynatmak zorunda kalmadı.