Aue teknik direktör Pavel Dotchev'den ayrıldı

Temel

Global Mod
Global Mod
Ağır bir tokatın ardından

Geleneksel kulüp teknik direktörden ayrılıyor

12/01/2024 – 10:37Okuma süresi: 2 dakika

Borussia Dortmund U23 - Erzgebirge Aue

Resmi büyüt

Pavel Dotchev: Teknik direktör görevden alındı. (Kaynak: Thorsten Tillmann/imago)

FC Erzgebirge Aue, Pavel Dotchev ile yollarını ayırdı. Bu, 59 yaşındaki futbolcunun “Veilchen” takımındaki üçüncü döneminin sonuna işaret ediyor.

Pavel Dotchev artık üçüncü lig kulübü Erzgebirge Aue'nin teknik direktörü değil. Saksonya'nın geleneksel kulübü Pazar sabahı teknik direktörün görevden alındığını duyurdu ve bu adımı “son üç ayda 12 maçtan sadece 11 puan toplayan endişe verici sportif gelişme” ile gerekçelendirdi.

Aue şu anda sıralamada yalnızca sekizinci sırada yer alıyor ve bu nedenle yükselme sıralarının altı puan gerisinde yer alıyor. Cumartesi günü takım evinde SC Verl'e karşı 2:5'lik büyük bir yenilgiye uğradı.

Takım sezona mükemmel bir başlangıç yaptı. İlk dört maçtan 4 galibiyet çıktı. Kulüpten yapılan açıklamada, takımın “kendi çıtasını yükselttiği ve büyük bir potansiyel gösterdiği ancak o zamandan bu yana bunu tutarlı bir şekilde kullanmadığı” belirtildi.

Spor direktörü Matthias Heidrich, üst üste dört yenilgiden sonra bile antrenör kadrosuna bağlı kaldıklarını açıkladı. Yetkili, “Ancak en son performanslar ve sonuçlar her şeyi açıklıyor” dedi. “Son yedi iç saha maçından sadece yedi puan aldık; geçen yıl en iyi ev sahibi takım bizdik.” Kulübün artık Dotchev'in geri dönüşüne olan inancı yoktu.

Doğu Almanların açıklamasında Dotçev'in kendisi de söz sahibi oldu. “Kulüpte çalışmak benim için bir onurdu. Burada üç kez bulunmam ve koçluk kariyerim boyunca Aue'nin oynadığı çoğu maçı hatırlamam tesadüf değil.”

Alman-Bulgar oyuncu, Aue'yi ilk kez 2015'te devraldı ve 2017'ye kadar çalıştırdı. 2022'de sahalara geri döndü ancak 2. Bundesliga'dan düştükten sonra görevinden istifa etti. Aynı yılın Aralık ayında Aue'de tekrar işe alındı. Bu arada kulübün sportif direktörlüğünü de yaptı.

Dotchev ayrıldıktan sonra, “Birçok harika insanı tanıdım ve takdir ettim” dedi. “Başarılı ve duygusal yıllar için taraftarlara, çalışanlara, personele ve tabii ki takıma teşekkürlerimi sunuyorum.”

Dotchev'in yerine kimin geçeceği henüz belli değil. Ancak Aue kışa kadar yeni bir teknik direktör sunmak istiyor. Kulüpten yapılan açıklamaya göre o zamana kadar “görevli antrenör kadrosu takımın sorumluluğundadır”.