AÖL ek imtihan sonuçları belirtildi mı? İşte MEB açık lise imtihan takvimi

Hasan

New member
Ulusal Eğitim Bakanlığı‘na (MEB) bağlı Açık Öğretim Lisesi‘nde (AÖL) 2020-2021 döneminin son imtihanı tamamlandı. Yüz binlerce öğrenci, imtihan sonuçlarını öğrenerek üst sınıfa geçip geçemeyeceğini öğrenmek istiyor. AÖL’den mezun olmak isteyen öğrenciler için toplam kredinin 170 ve üzeri olması, tahsil görülen periyodun en az 8 yahut üzeri olması gerekmektedir.

AÖL EK İMTİHAN SONUÇLARI NE VAKİT AÇIKLANACAK?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ek imtihan sonuçlarının açıklanma tarihi çabucak hemen aşikâr olmadı.
İmtihan tarihlerinde imtihana katılamayan adaylar için düzenlenecek olan ek imtihanın müddeti 29 Ağustos 2021’de bitmiş oldu.

Açıköğretim Lisesi imtihan sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında MEB’den bir açıklama gelmedi. Ancak bundan evvelki imtihanlar 28 Temmuz 2021’de son bulmuş sonuçlar 4 Ağustos 2021’de ilan edilmişti. Bu müddet baz alındığında son imtihanlar birlikte sonuçların 4 Eylül 2021’de açıklanması bekleniyor.

AÖL İMTİHAN SONUÇ SORGULAMA EKRANI

2021 2022 AÖL KAYIT YENİLEME NE VAKİT?

AÖL kayıt yenileme tarihleri ile ilgili Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca açıklama yapılmadı. Açık Öğretim Lisesi birinci kayıt ve kayıt yenileme, ders seçme ve imtihan merkezi güncelleme, imtihan giriş dokümanı ile sonuçların yayımlanacağı tarihler ve imtihan tarihleri Açık Öğretim Lisesi resmi WEB sitesinde yayınlanır.

AÖL İMTİHAN SONUÇLARI NEREDEN, NASIL ÖĞRENİLİR?

Sonuçlar belirtildiktan daha sonra adaylar, AÖL sonuçları sorgulama sayfası adresinden güvenlik kodu, öğrenci numarası ve şifre ayrıntılarını yanlışsız bir biçimde girerek 2021 AÖL ek imtihan sonuçlarını öğrenebilecekler.

AÖL EK İMTİHAN NEDİR?

Ek imtihanlar, her yıl 2+1 biçiminde 3 periyotta yapılan periyot imtihanlar dışında Bakanlık tarafınca yapılan istisnai imtihanlardır. Bu niçinle ek imtihanlar her öğretim yılı başında açıklanan iş takviminde duyurulmaz ve periyottan sayılmaz.

2021 AÇIK LİSE 2.DÖNEM DERS GEÇME NOTU!

Açık Öğretim Lisesi’nden mezun olmak isteyen öğrenciler için toplam kredinin 170 ve üzeri olması gerekirken tahsil görülen periyodun en az 8 yahut üzeri olması gerekmektedir. Ortak derslerin muvaffakiyetle tamamlayan adaylar üstte belirtilen kriterleri sağladıkları takdirde mezun olabilir. Açık Lise imtihanlarında 20 sorudan en az 9 soruya hakikat cevap veren aday dersi geçmiş sayılır. AÖL 2. devir ders geçme notu 2021 yılında 45 olarak belirlenmiştir.

AÖL İMTİHAN SONUÇ KIYMETLENDİRME SÜRECİ NASIL OLUYOR?

AÖL imtihan sonuçları için kıymetlendirme süreci, Ulusal Eğitim Bakanlığı Ölçme, Kıymetlendirme ve İmtihan Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafınca gerçekleştirilmektedir. Kıymetlendirme sürecinin tamamlanmasının akabinde sonuç ayrıntıları aolweb.aol.meb.gov.tr sitesi üzerinden erişime açılmaktadır. Öğrenciler TC kimlik numarası ve daha evvel AÖL Müdürlüğü tarafınca verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik koduyla sonuç sorgulaması yapabilmektedir. İmtihan sonuçları yazılı olarak öğrenci adreslerine gönderilmemektedir.

AÖL PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

İmtihanlarda, öğrencinin imtihana katılacağı her dersten oldukcatan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her yanlışsız karşılığın puan bedeli 5(beş) olacaktır. Yanlış karşılıklar yanlışsız yanıtları etkilemeyecektir.

Kıymetlendirme her ders için farklı olmak üzere100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup yanlışsız karşılıklar dikkate alınacak ve her soru eşit puan tartısına sahip olacaktır. Muvaffakiyet puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

İmtihan neticelerinda öğrencilerin doğru-yanlış karşılık sayısına ait bilgi açıklanmayacaktır.

Karşılık anahtarında yanılgı olması ve bu konunun Merkez İmtihan Heyeti sonucu ile belirlenmesi halinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların hakikat seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dahil edilecektir.

Kıymetlendirme sırasında yanlışlı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular kıymetlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan pahasının bir daha saptanması suretiyle kıymetlendirme yapılacaktır.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDEN MEZUN OLMA KURALLARI NELER?

* Tahsil gördüğü toplam periyodun en az 8 yahut üzeri,

* Toplam kazanılan kredinin en az 170 yahut üzeri,

* Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması gerekmektedir.

Türk Lisanı ve Edebiyatı dersinde muafiyet yoktur. Türk Lisanı ve Edebiyatı dersi başarılması mecburî ortak bir derstir ve bu dersten hiç bir biçimde muaf olunamaz. Bu dersin kesinlikle başarılması gerekir.